Biosynthesis of Lipids and Their Changes during Culture of Selected Yeast Strains on Carrot Juice. II.

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抄録

酵母株Phodotorula gracilis 2及びTrichosporon cutaneum 1の脂質の質的及び量的特性を比較した。<BR>Wikerham (W) の方法で調製したニンジン汁液を主成分とした培地で上記酵母を72, 96及び120時間培養した。脂肪酸組成のみならずジアシルグリセリン, トリアシルグリセリン, 遊離脂肪酸分画, リン脂質組成, ステロール組成等を定量した。

Quality and quantity of lipids biosynthesized by the two yeast strains : <I>Rhodotorula gracilis</I> 2 and <I>Trichosporon cutaneum</I> 1 were compared.<BR>The yeasts were cultured on the synthetic Wickerham [W] medium and media based on the carrot juice for 72, 96, and 120 h.<BR>Fractions of diacylglycerols, triacylglycerols as well as fatty acids, free fatty acids, phospholipids, sterols occurring in them, and compounds constituting sterols, were quantitatively determined.

収録刊行物

  • 日本油化学会誌 = Journal of Japan Oil Chemists' Society  

    日本油化学会誌 = Journal of Japan Oil Chemists' Society 45(6), 561-567, 1996-06-20 

    Japan Oil Chemists' Society

参考文献:  25件

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各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    10002269340
  • NII書誌ID(NCID)
    AN10512582
  • 本文言語コード
    ENG
  • 資料種別
    ART
  • 雑誌種別
    大学紀要
  • ISSN
    13418327
  • NDL 記事登録ID
    3986433
  • NDL 雑誌分類
    ZP25(科学技術--化学・化学工業--油脂類)
  • NDL 請求記号
    Z17-255
  • データ提供元
    CJP書誌  NDL  J-STAGE 
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