W/O型エマルションを利用した界面活性剤 -酵素複合体の調製 Preparation of Surfactant-Enzyme Complex Utilizing Water-in-Oil Emulsion

この論文にアクセスする

この論文をさがす

著者

抄録

A novel preparation method for surfactant-enzyme complexes applicable in organic media is developed utilizing a water-in-oil (W/O) emulsion. This preparation method entails simple stages while it offers the advantages of enhanced enzymatic activity in the reacting media and eliminates enzyme loss. Using the surfactant-chymotrypsin complex, peptide synthesis with amino acid derivatives was conducted in tetrahydrofuran. The surfactant-chymotrypsin complex indicates higher activity than native chymotrypsin. This modified method will facilitate the usage of enzymes in organic media as new biocatalysts.

収録刊行物

  • 化学工学論文集  

    化学工学論文集 23(4), 607-609, 1997-07-10 

    The Society of Chemical Engineers, Japan

参考文献:  6件

参考文献を見るにはログインが必要です。ユーザIDをお持ちでない方は新規登録してください。

被引用文献:  1件

被引用文献を見るにはログインが必要です。ユーザIDをお持ちでない方は新規登録してください。

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    10002767913
  • NII書誌ID(NCID)
    AN00037234
  • 本文言語コード
    JPN
  • 資料種別
    SHO
  • ISSN
    0386216X
  • NDL 記事登録ID
    4258263
  • NDL 雑誌分類
    ZP5(科学技術--化学・化学工業--化学工学)
  • NDL 請求記号
    Z17-725
  • データ提供元
    CJP書誌  CJP引用  NDL  J-STAGE 
ページトップへ