<原著>糖類のヒトパラインフルエンザウイルス2型増殖への作用

  • 川崎 美穂
    鈴鹿医療科学技術大学・保健衛生学部・医療栄養学科
  • 島田 美穂
    鈴鹿医療科学技術大学・保健衛生学部・医療栄養学科
  • 清水 英美
    鈴鹿医療科学技術大学・保健衛生学部・医療栄養学科
  • 刀禰 明子
    鈴鹿医療科学技術大学・保健衛生学部・医療栄養学科
  • 諸岡 佳子
    鈴鹿医療科学技術大学・保健衛生学部・医療栄養学科
  • 駒田 洋
    鈴鹿医療科学技術大学・保健衛生学部・医療栄養学科

書誌事項

タイトル別名
  • Effects of saccharides on the growth of human parainfluenza virus type 2

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抄録

The effects of 14 saccharides on the growth of human parainfluenza virus type 2 (HPIV-2) were examined. Of 14 saccharides tested, N-Acetyl-D-galactosamine, D(+)-Glucosamine and sialic acid (N-Acetylneuraminic Acid) inhibited the growth of HPIV-2 till the 7 th day of infection. However, on the 8th day of virus infection, cytopathic effect (CPE) was observed, and the CPE became gradually stronger day by day. The results indicated that the inhibition caused by saccharides was not complete, and that it was difficult to inhibit the virus growth only by saccharides.

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