海洋性<i>Pseudomonas</i>の生産する菌体外ムコ多糖の分離と性質について

書誌事項

タイトル別名
  • Isolation and characterization of an extracellular mucopolysaccharide produced by a marine strain of Pseudomonas.
  • 海洋性Pseudomonasの生産する菌体外ムコ多糖の分離と性質について〔英文〕
  • カイヨウセイ Pseudomonas ノ セイサンスル キンタイガイ ムコ タ

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抄録

A marine strain of Pseudomonas produces a highly viscous polysaccharide which was extracted with 1% phenol solution and purified by addition of ethanol followed by precipitation with Cetavlon. This polysaccharide preparation which was homogeneous in both ultracentrifugal and electrophoretic analyses was composed of galactose, galacturonic acid, glucosamine, galactosamine, alanine, and pyruvate in molar ratios of 1.0:1.7:1.1:2.5:1.2:1.3, together with acetyl groups.

収録刊行物

  • 日本水産学会誌

    日本水産学会誌 55 (11), 2015-2019, 1989

    公益社団法人 日本水産学会

被引用文献 (1)*注記

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