坐りかまぼこゲル中のミオシン重合反応に関する研究
書誌事項
- タイトル別名
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- A Study on the Cross-Linking Reaction of Myosin in Kamaboko "Suwari" Gels.
- 坐りかまぼこゲル中のミオシン重合反応に関する研究〔英文〕
- スワリ カマボコ ゲルチュウ ノ ミオシン ジュウゴウ ハンノウ ニ カンスル
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抄録
The effect of water soluble proteins of hoki surimi on suwari was investigated, and the following results were obtained.<br> 1. The water soluble protein component in the surimi catalyzed the reaction of the cross-linking of myosin heavy chain and formation of suwari kamaboko gel. 2. Ca ion was essential for the cross-linking reaction of myosin heavy chain and formation of suwari kamaboko gel. 3. Formation of ε-(γ-glutamyl)-lysine was found in suwari kamaboko gel. <br> These results reinforced the possibility that suwari reaction may involve an enzymatic process catalyzing by transglutaminase.
収録刊行物
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- 日本水産学会誌
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日本水産学会誌 57 (7), 1389-1396, 1991
公益社団法人 日本水産学会
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キーワード
詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390282681389489536
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- NII論文ID
- 130001545388
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- NII書誌ID
- AN00193422
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- COI
- 1:CAS:528:DyaK3MXmtVKntbs%3D
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- ISSN
- 1349998X
- 00215392
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- NDL書誌ID
- 3732949
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- 本文言語コード
- en
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- データソース種別
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- JaLC
- IRDB
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可