改修と増築によるカンと炊事空間の変容と機能分化

  • 棒田 恵
    新潟大学自然科学研究科環境共生科学専攻 博士後期課程・修士(工学)
  • 西村 伸也
    新潟大学工学部建設学科 教授・工博
  • 高橋 鷹志
    東京大学 名誉教授・工博
  • 西出 和彦
    東京大学大学院工学系研究科建築学専攻 教授・博士(工学)
  • 篠崎 正彦
    東洋大学理工学部建築学科 准教授・博士(工学)
  • 小林 勉
    石川工業高等専門学校建築学科 教授・博士(工学)
  • 月舘 敏栄
    八戸工業大学工学部土木建築工学科 教授・工博
  • 森下 満
    北海道大学大学院工学研究院 助教・ 博士(工学)
  • 周 燕珉
    清華大学建築学院 教授
  • 櫻井 典子
    新潟大学教育・学生支援機構 特任准教授・博士(学術)
  • 北山 達也
    新潟大学自然科学研究科環境科学専攻 博士後期課程・修士(工学)
  • 寺田 慎二
    新潟大学自然科学研究科環境科学専攻 博士後期課程・修士(工学)

書誌事項

タイトル別名
  • TRANSFORMATION AND FUNCTIONAL DIFFERENTIATION ON KANG AND COOKING SPACE BY RENOVATION AND EXTENSION
  • A study on the transformation of space composition of farmhouse in northeast China Part 1
  • 中国東北部の農村住居における空間変容に関する研究 (1)

抄録

This study highlights the transformation of space composition of Kang in conjunction with home renovation and extension influenced by recent lifestyle changes. Pinpointing a cold district in northeast China, the research aims to explore sustainable development within a village and its farmhouses. A key transformation is the shift in Kang usage from a multifunctional space to a mono-functional one. Another included the establishment of entertaining and eating space influenced by changing cooking space with Kamado. In addition, the study uncovered multi-functional differentiation, more specifically, the flexibility to adapt to recent lifestyle while sustaining Kang-centred living.

収録刊行物

被引用文献 (4)*注記

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