Studies on thermal gelation of myosin B from smooth dogfish in the presence of urea 尿素共存下におけるホシザメミオシンBの過熱ゲル化に関する研究

この論文をさがす

著者

    • 上西, 由翁 カミニシ, ヨシオ

書誌事項

タイトル

Studies on thermal gelation of myosin B from smooth dogfish in the presence of urea

タイトル別名

尿素共存下におけるホシザメミオシンBの過熱ゲル化に関する研究

著者名

上西, 由翁

著者別名

カミニシ, ヨシオ

学位授与大学

鹿児島大学

取得学位

水産学博士

学位授与番号

甲第26号

学位授与年月日

1992-03-24

注記・抄録

博士論文

Thesis

目次

  1. CONTENTS / p1 (0004.jp2)
  2. ABBREVIATIONS / p3 (0006.jp2)
  3. ABSTRACT / p4 (0007.jp2)
  4. CHAPTER 1 INTRODUCTION / p1 (0009.jp2)
  5. CHAPTER 2 MATERIALS AND METHODS / p6 (0014.jp2)
  6. Part 1 Materials / p6 (0014.jp2)
  7. Part 2 Preparation of proteins / p6 (0014.jp2)
  8. Part 3 Methods of analyses and measurements / p9 (0017.jp2)
  9. CHAPTER 3 CLARIFICATION OF THERMAL GELATION MECHANISM BY KINETIC ANALYSIS / p16 (0024.jp2)
  10. (1) Physical properties / p18 (0026.jp2)
  11. (2) SEM observation of myosin B gels / p28 (0036.jp2)
  12. (3) Biochemical changes / p31 (0039.jp2)
  13. (4) Chemical changes / p31 (0039.jp2)
  14. (5) Summary / p36 (0044.jp2)
  15. CHAPTER 4 DENATURATION OF MYOSIN B SOLUTION IN THE PRESENCE OF UREA / p38 (0046.jp2)
  16. (1) Physical properties / p40 (0048.jp2)
  17. (2) Biochemical properties / p50 (0058.jp2)
  18. (3) Summary / p57 (0065.jp2)
  19. CHAPTER 5 THERMAL GELATION OF MYOSIN B IN THE PRESENCE OF UREA / p59 (0067.jp2)
  20. (1) Physical properties / p61 (0069.jp2)
  21. (2) SEM observation of myosin B gels / p68 (0076.jp2)
  22. (3) Water distribution / p71 (0079.jp2)
  23. (4) Chemical changes / p83 (0091.jp2)
  24. (5) Summary / p88 (0096.jp2)
  25. CHAPTER 6 GENERAL DISCUSSION AND CONCLUSIONS / p90 (0098.jp2)
  26. REFERENCES / p94 (0102.jp2)
  27. ACKNOWLEDGMENT / p99 (0107.jp2)
4アクセス

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    500000085739
  • NII著者ID(NRID)
    • 8000000085953
  • DOI(NDL)
  • 本文言語コード
    • eng
  • NDL書誌ID
    • 000000250053
  • データ提供元
    • 機関リポジトリ
    • NDL ONLINE
    • NDLデジタルコレクション
ページトップへ