Studies on thermal gelation of myosin B from smooth dogfish in the presence of urea 尿素共存下におけるホシザメミオシンBの過熱ゲル化に関する研究
この論文にアクセスする
この論文をさがす
著者
書誌事項
- タイトル
-
Studies on thermal gelation of myosin B from smooth dogfish in the presence of urea
- タイトル別名
-
尿素共存下におけるホシザメミオシンBの過熱ゲル化に関する研究
- 著者名
-
上西, 由翁
- 著者別名
-
カミニシ, ヨシオ
- 学位授与大学
-
鹿児島大学
- 取得学位
-
水産学博士
- 学位授与番号
-
甲第26号
- 学位授与年月日
-
1992-03-24
注記・抄録
博士論文
Thesis
目次
- CONTENTS / p1 (0004.jp2)
- ABBREVIATIONS / p3 (0006.jp2)
- ABSTRACT / p4 (0007.jp2)
- CHAPTER 1 INTRODUCTION / p1 (0009.jp2)
- CHAPTER 2 MATERIALS AND METHODS / p6 (0014.jp2)
- Part 1 Materials / p6 (0014.jp2)
- Part 2 Preparation of proteins / p6 (0014.jp2)
- Part 3 Methods of analyses and measurements / p9 (0017.jp2)
- CHAPTER 3 CLARIFICATION OF THERMAL GELATION MECHANISM BY KINETIC ANALYSIS / p16 (0024.jp2)
- (1) Physical properties / p18 (0026.jp2)
- (2) SEM observation of myosin B gels / p28 (0036.jp2)
- (3) Biochemical changes / p31 (0039.jp2)
- (4) Chemical changes / p31 (0039.jp2)
- (5) Summary / p36 (0044.jp2)
- CHAPTER 4 DENATURATION OF MYOSIN B SOLUTION IN THE PRESENCE OF UREA / p38 (0046.jp2)
- (1) Physical properties / p40 (0048.jp2)
- (2) Biochemical properties / p50 (0058.jp2)
- (3) Summary / p57 (0065.jp2)
- CHAPTER 5 THERMAL GELATION OF MYOSIN B IN THE PRESENCE OF UREA / p59 (0067.jp2)
- (1) Physical properties / p61 (0069.jp2)
- (2) SEM observation of myosin B gels / p68 (0076.jp2)
- (3) Water distribution / p71 (0079.jp2)
- (4) Chemical changes / p83 (0091.jp2)
- (5) Summary / p88 (0096.jp2)
- CHAPTER 6 GENERAL DISCUSSION AND CONCLUSIONS / p90 (0098.jp2)
- REFERENCES / p94 (0102.jp2)
- ACKNOWLEDGMENT / p99 (0107.jp2)