Biogenic amine formation in fish muscle during storage 魚肉貯蔵中における生体アミン類の生成

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著者

    • Chitra Nandanie Wendakoon チットラ ナンダニー ウエンダコーン

書誌事項

タイトル

Biogenic amine formation in fish muscle during storage

タイトル別名

魚肉貯蔵中における生体アミン類の生成

著者名

Chitra Nandanie Wendakoon

著者別名

チットラ ナンダニー ウエンダコーン

学位授与大学

京都大学

取得学位

農学博士

学位授与番号

甲第5130号

学位授与年月日

1992-03-23

注記・抄録

博士論文

目次

  1. 論文目録 / (0001.jp2)
  2. CONTENTS / (0004.jp2)
  3. Introduction / p1 (0006.jp2)
  4. Chapter1-Biogenic Amine Formation and Changes in Free Amino Acid levels in the Dark and White Muscles of Mackerel during Storage / p5 (0008.jp2)
  5. Chapter2-Bacterial Biogenic Amine Production / p21 (0016.jp2)
  6. Part A-Biogenic Amine Production by Different Bacterial Species in Mackerel Extracts / p21 (0016.jp2)
  7. Part B-Biogenic Amine Production during Growth of Different Bacteria in Intact Mackerel Muscle / p34 (0023.jp2)
  8. Chapter3-Inhibitory Effects of Food Additives on Biogenic Amine Production / p37 (0024.jp2)
  9. Part A-Effects of Selected Powdered Spices / p37 (0024.jp2)
  10. Part B-Effects of Ethanol Extracts of Spices / p47 (0029.jp2)
  11. Part C-Combined Effect of NaCl with Clove on the Bacterial Growth and Biogenic Amine Formation / p53 (0032.jp2)
  12. Part D-Combined Effect of Clove with Potassium Sorbate or Sodium Benzoate on Biogenic Amine Production / p59 (0035.jp2)
  13. Chapter4-Analysis of the Composition of Spices and Effect of Spice Constituents on the Growth and Amine Production of Bacteria / p65 (0038.jp2)
  14. Chapter5-Inhibition of Amino Acid Decarboxylase Activity by Active Ingredients in Spices / p75 (0043.jp2)
  15. Summary / p82 (0047.jp2)
  16. References / p86 (0049.jp2)
1アクセス

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    500000085998
  • NII著者ID(NRID)
    • 8000000086212
  • DOI(NDL)
  • NDL書誌ID
    • 000000250312
  • データ提供元
    • NDL-OPAC
    • NDLデジタルコレクション
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