Studies on evaluation and control of textural properties of soy protein gels 大豆タンパク質ゲル物性の評価法と制御要因に関する研究

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著者

    • 姜, 日晙 カン, イルジュン

書誌事項

タイトル

Studies on evaluation and control of textural properties of soy protein gels

タイトル別名

大豆タンパク質ゲル物性の評価法と制御要因に関する研究

著者名

姜, 日晙

著者別名

カン, イルジュン

学位授与大学

京都大学

取得学位

農学博士

学位授与番号

甲第5133号

学位授与年月日

1992-03-23

注記・抄録

博士論文

目次

  1. 論文目録 / (0001.jp2)
  2. CONTENTS / p1 (0004.jp2)
  3. GENERAL INTRODUCTION / p1 (0005.jp2)
  4. CHAPTER I.Instrumental Method for Evaluation of Mechanical/Textural Properties of Viscoelastic Foods and Gels / p4 (0007.jp2)
  5. CHAPTER II.Characterization of Texture and Mechanical Properties of Heat-Induced Soy Protein Gels / p23 (0016.jp2)
  6. CHAPTER III.Role of β-conglycinin and glycinin in Heat-Induced Gelation and Texture and Mechanical Properties of Gels of Soy Protein / p41 (0025.jp2)
  7. CHAPTER IV.Gelation and Gel Properties of Soybean Glycinin by Transglutaminase / p60 (0035.jp2)
  8. SUMMARY / p86 (0048.jp2)
  9. ACKNOWLEDGEMENT / p90 (0050.jp2)
  10. REFERENCES / p91 (0050.jp2)
  11. LIST OF PUBLICATIONS / p97 (0053.jp2)
1アクセス

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    500000086001
  • NII著者ID(NRID)
    • 8000000086215
  • DOI(NDL)
  • NDL書誌ID
    • 000000250315
  • データ提供元
    • NDL-OPAC
    • NDLデジタルコレクション
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