Studies on application of near-infrared spectroscopy for nondestructive analysis of foods 近赤外分光分析法の食品の非破壊分析への応用に関する研究

この論文をさがす

著者

    • 洪, 辰煥 ホン, ジンファン

書誌事項

タイトル

Studies on application of near-infrared spectroscopy for nondestructive analysis of foods

タイトル別名

近赤外分光分析法の食品の非破壊分析への応用に関する研究

著者名

洪, 辰煥

著者別名

ホン, ジンファン

学位授与大学

京都大学

取得学位

博士 (農学)

学位授与番号

甲第6470号

学位授与年月日

1996-03-23

注記・抄録

博士論文

目次

  1. 論文目録 / (0001.jp2)
  2. Contents / (0004.jp2)
  3. Introduction / p1 (0005.jp2)
  4. Chapter 1 Nondestructive Measurements of Peroxide Values and Fatty Acids in Edible Oils / p8 (0009.jp2)
  5. Section 1 Analysis of Peroxide Values in Edible Oils by Near-Infrared Transflectance Spectroscopy / p8 (0009.jp2)
  6. Section 2 Determination of Fatty Acid Compositions by Near-Infrared Transflectance Spectroscopy in Edible Oils / p17 (0013.jp2)
  7. Chapter 2 Near-Infrared Diffuse Reflectance Spectroscopic Analysis of the Amounts of Moisture,Protein,Tannin,Starch,and Amylose in Buckwheat Flours / p28 (0019.jp2)
  8. Chapter 3 Near-Infrared Spectroscopic Analysis of Heme-and Nonheme-Iron in Raw Meats / p40 (0025.jp2)
  9. Chapter 4 Applicability of Near-Infrared Spectroscopic Method to Unfreezable Water Measurements in Egg White Lysozyme and Soluble Starch / p53 (0031.jp2)
  10. Summary / p66 (0038.jp2)
  11. Acknowledgments / p68 (0039.jp2)
0アクセス

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    500000131194
  • NII著者ID(NRID)
    • 8000000965880
  • DOI(NDL)
  • NDL書誌ID
    • 000000295508
  • データ提供元
    • NDL-OPAC
    • NDLデジタルコレクション
ページトップへ