On the development of flow-through biosensing systems for process monitoring and food analysis 工程管理及び食品分析用フロースルーバイオセンシングシステムの開発

この論文をさがす

著者

    • 陳, 力騏 チン, リツキ

書誌事項

タイトル

On the development of flow-through biosensing systems for process monitoring and food analysis

タイトル別名

工程管理及び食品分析用フロースルーバイオセンシングシステムの開発

著者名

陳, 力騏

著者別名

チン, リツキ

学位授与大学

九州大学

取得学位

博士 (農学)

学位授与番号

甲第3772号

学位授与年月日

1996-03-27

注記・抄録

博士論文

目次

  1. CONTENTS / (0004.jp2)
  2. Chapter1.Introduction / p1 (0008.jp2)
  3. 1.1.Biosensor and Flow-Injection Analysis / p1 (0008.jp2)
  4. 1.2.Flow-injection biosensing system for process monitoring / p1 (0008.jp2)
  5. 1.3.Multi-channel flow-through biosensing system for food analysis / p3 (0010.jp2)
  6. PART I:Flow-Injection Biosensing Systems for Process Monitoring / (0012.jp2)
  7. Chapter2.Selective Biosensing of L-Lysine by Low-Temperature FIA Technique / p6 (0013.jp2)
  8. 2.1.INTRODUCTION / p6 (0013.jp2)
  9. 2.2.EXPERIMENTAL / p7 (0014.jp2)
  10. 2.3.RESULTS AND DISCUSSION / p14 (0021.jp2)
  11. 2.4.SUMMARY / p23 (0030.jp2)
  12. Chapter3.Sequential Biosensing of Glucose,Ethanol and Glutamate by Multi-Channel-FIA Method / p24 (0031.jp2)
  13. 3.1.INTRODUCTION / p24 (0031.jp2)
  14. 3.2.EXPERIMENTAL / p25 (0032.jp2)
  15. 3.3.RESULTS AND DISCUSSION / p30 (0037.jp2)
  16. 3.5.SUMMARY / p42 (0049.jp2)
  17. Chapter4.Colorimetric Determination of Gallotannin Using Tannase and Rhodanine / p43 (0050.jp2)
  18. 4.1.INTRODUCTION / p43 (0050.jp2)
  19. 4.2.EXPERIMENTAL / p44 (0051.jp2)
  20. 4.3.RESULTS AND DISCUSSION / p48 (0055.jp2)
  21. 4.4.SUMMARY / p57 (0064.jp2)
  22. PART II:Multi-Channel Biosensors for Food Analysis / (0065.jp2)
  23. Chapter5.Biosensing of Glucose, Sucrose and Lactate with a Novel Automated Multi-channel Flow Analyzer / p59 (0066.jp2)
  24. 5.1.INTRODUCTION / p59 (0066.jp2)
  25. 5.2.EXPERIMENTAL / p60 (0067.jp2)
  26. 5.3.RESULTS AND DISCUSSION / p64 (0071.jp2)
  27. 5.4.SUMMARY / p77 (0084.jp2)
  28. Chapter6.Fluorometric Biosensing of Total Amino Acid and Glutamate:An application of the automated multi-channel flow analyzer to the quality evaluation of Japanese green-tea / p78 (0085.jp2)
  29. 6.1.INTRODUCTION / p78 (0085.jp2)
  30. 6.2.MATERIALS AND METHODS / p79 (0086.jp2)
  31. 6.3.RESULTS AND DISCUSSION / p84 (0091.jp2)
  32. 6.4.SUMMARY / p99 (0106.jp2)
  33. Chapter7.Concluding Remarks / p100 (0107.jp2)
  34. REFERENCE / p103 (0110.jp2)
0アクセス

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    500000131532
  • NII著者ID(NRID)
    • 8000000966200
  • DOI(NDL)
  • NDL書誌ID
    • 000000295846
  • データ提供元
    • NDL-OPAC
    • NDLデジタルコレクション
ページトップへ