The fatty acid composition of some seaweeds and their dietary values for abalone and sea urchins 海藻の脂肪酸組成とクロアワビおよびウニに対する飼料効果

この論文をさがす

著者

    • Eric Anthony Tan Floreto エリック アントニ タン フロレト

書誌事項

タイトル

The fatty acid composition of some seaweeds and their dietary values for abalone and sea urchins

タイトル別名

海藻の脂肪酸組成とクロアワビおよびウニに対する飼料効果

著者名

Eric Anthony Tan Floreto

著者別名

エリック アントニ タン フロレト

学位授与大学

鹿児島大学

取得学位

博士 (水産学)

学位授与番号

甲第111号

学位授与年月日

1996-03-15

注記・抄録

博士論文

目次

  1. Table of Contents / (0003.jp2)
  2. Acknowledgments / p1 (0006.jp2)
  3. List of Abbreviations / p2 (0007.jp2)
  4. List of Tables / p3 (0008.jp2)
  5. List of Figures / p6 (0011.jp2)
  6. Abstract / p8 (0013.jp2)
  7. Chapter / (0017.jp2)
  8. 1.A SYNOPSIS OF THE THESIS / p1 (0017.jp2)
  9. 1.1.Rationale / p2 (0018.jp2)
  10. 1.2.Methodology / p4 (0020.jp2)
  11. 1.3.Findings / p5 (0021.jp2)
  12. 1.4.Discussion / p17 (0033.jp2)
  13. 2.General methodologies / p21 (0037.jp2)
  14. 2.1.Proximate analyses / p22 (0038.jp2)
  15. 2.2.Lipid class analysis / p23 (0039.jp2)
  16. 2.3.Preparation of fatty acid methyl esters / p24 (0040.jp2)
  17. 2.4.Gas chromatography / p24 (0040.jp2)
  18. 2.5.Fatty acid identification / p25 (0041.jp2)
  19. 3.The effects of environmental factors on the QUALITATIVE fatty acid profiles of seaweeds / p27 (0043.jp2)
  20. 3.1.Introduction / p28 (0044.jp2)
  21. 3.2.Materials and methods / p30 (0046.jp2)
  22. 3.3.Results / p39 (0055.jp2)
  23. 3.4.Discussion / p54 (0070.jp2)
  24. 3.5.Summary / p63 (0079.jp2)
  25. 4.The effects of light intensity and salinity on the fatty acid composition of seaweeds: emphasis on QUANTITATIVE profiles / p64 (0080.jp2)
  26. 4.1.Introduction / p65 (0081.jp2)
  27. 4.2.Materials and methods / p66 (0082.jp2)
  28. 4.3.Results / p68 (0084.jp2)
  29. 4.4.Discussion / p84 (0100.jp2)
  30. 4.5.Summary / p92 (0108.jp2)
  31. 5.The effects of seaweed diets on the lipid and fatty acid profile of the Japanese disc abalone Haliotis discus hannai / p95 (0111.jp2)
  32. 5.1.Introduction / p96 (0112.jp2)
  33. 5.2.Materials and methods / p97 (0113.jp2)
  34. 5.3.Results / p99 (0115.jp2)
  35. 5.4.Discussion / p104 (0120.jp2)
  36. 5.5.Summary / p115 (0131.jp2)
  37. 6.The effects of seaweed diets on the growth,lipid and fatty acid profiles of juveniles of the white sea urchin Tripneustes gratilla / p116 (0132.jp2)
  38. 6.1.Introduction / p117 (0133.jp2)
  39. 6.2.Materials and methods / p118 (0134.jp2)
  40. 6.3.Results / p120 (0136.jp2)
  41. 6.4.Discussion / p127 (0143.jp2)
  42. 6.5.Summary / p130 (0146.jp2)
  43. 7.The effects of seaweed diets on the ovarian lipid and fatty acid content of the sea urchin Anthocidaris crassispina / p131 (0147.jp2)
  44. 7.1.Introduction / p132 (0148.jp2)
  45. 7.2.Materials and methods / p133 (0149.jp2)
  46. 7.3.Results / p136 (0152.jp2)
  47. 7.4.Discussion / p145 (0161.jp2)
  48. 7.5.Summary / p152 (0168.jp2)
  49. 8.Conclusions / p153 (0169.jp2)
  50. 8.1 Changes in the fatty acid profile of seaweeds in response to environmental factors / p154 (0170.jp2)
  51. 8.2 Essential fatty acid requirement of juvenile abalone H.discus hannai / p156 (0172.jp2)
  52. 8.3 Essential fatty acid requirement of juvenile white sea urchin T.gratilla / p157 (0173.jp2)
  53. 8.4 Effects of seaweed diets on the ovarian fatty acid content of adult sea urchin A.crassispina / p157 (0173.jp2)
  54. 9.References / p159 (0175.jp2)
0アクセス

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    500000133831
  • NII著者ID(NRID)
    • 8000000134102
  • DOI(NDL)
  • NDL書誌ID
    • 000000298145
  • データ提供元
    • NDL-OPAC
    • NDLデジタルコレクション
ページトップへ