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Studies on lactic acid bacteria from an Algerian traditional cheese "El-Klila" アルジェリアの伝統的チーズ「エルクリラ」の乳酸菌に関する研究

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著者

    • Karima Boubekri カリマ ブーベクリ

書誌事項

タイトル

Studies on lactic acid bacteria from an Algerian traditional cheese "El-Klila"

タイトル別名

アルジェリアの伝統的チーズ「エルクリラ」の乳酸菌に関する研究

著者名

Karima Boubekri

著者別名

カリマ ブーベクリ

学位授与大学

広島大学

取得学位

博士 (学術)

学位授与番号

甲第1698号

学位授与年月日

1997-03-25

注記・抄録

博士論文

目次

  1. Declaration / p1 (0003.jp2)
  2. Dedication / p2 (0004.jp2)
  3. Table of contents / p3 (0005.jp2)
  4. List of tables / p7 (0009.jp2)
  5. List of figures / p9 (0011.jp2)
  6. Chapter I / p1 (0015.jp2)
  7. General introduction / p1 (0015.jp2)
  8. 1.1 Antimutagenicity of lactic acid bacteria / p6 (0020.jp2)
  9. 1.2 Bacteriocin production from lactic acid bacteria / p7 (0021.jp2)
  10. Chapter II: / p16 (0030.jp2)
  11. Identification of lactic acid bacteria from traditional cheese, El-Klila / p16 (0030.jp2)
  12. 2.1 Introduction / p16 (0030.jp2)
  13. 2.2 Materials and methods / p16 (0030.jp2)
  14. 2.3 Results / p21 (0035.jp2)
  15. 2.4 Discussion / p29 (0043.jp2)
  16. Chapter III: / p31 (0045.jp2)
  17. Antimutagenicity of lactic acid bacteria from El-Klila cheese / p31 (0045.jp2)
  18. 3.1 Introduction / p31 (0045.jp2)
  19. 3.2 Materials and methods / p32 (0046.jp2)
  20. 3.3 Results / p35 (0049.jp2)
  21. 3.4 Discussion / p46 (0060.jp2)
  22. Chapter IV: / p49 (0063.jp2)
  23. Screening for lactic acid bacteria to produce bacteriocin from El-Klila cheese / p49 (0063.jp2)
  24. 4.1 Introduction / p49 (0063.jp2)
  25. 4.2 Materials and methods / p49 (0063.jp2)
  26. 4.3 Results / p53 (0067.jp2)
  27. 4.5 Discussion / p66 (0080.jp2)
  28. Chapter V: / p73 (0087.jp2)
  29. Production, Partial purification and mode of action of enterocin BK-122 / p73 (0087.jp2)
  30. 5.1 Introduction / p73 (0087.jp2)
  31. 5.2 Materials and methods / p73 (0087.jp2)
  32. 5.3 Results / p76 (0090.jp2)
  33. 5.4 Discussion / p98 (0112.jp2)
  34. Chapter VI: / p101 (0115.jp2)
  35. Production of antimicrobial agent against Listeria monocytogenes ATCC 15313 by a Lactococcus strain 1-74 isolated from El-Klila cheese / p101 (0115.jp2)
  36. 6.1 Introduction / p101 (0115.jp2)
  37. 6.2 Materials and methods / p101 (0115.jp2)
  38. 6.3 Results and discussion / p102 (0116.jp2)
  39. Chapter VII: / p111 (0125.jp2)
  40. General discussion / p111 (0125.jp2)
  41. Summary / p118 (0132.jp2)
  42. References / p125 (0139.jp2)
  43. Appendix / p144 (0158.jp2)
  44. Acknowledgments / p150 (0164.jp2)
3アクセス

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    500000152285
  • NII著者ID(NRID)
    • 8000000152556
  • DOI(NDL)
  • NDL書誌ID
    • 000000316599
  • データ提供元
    • NDL-OPAC
    • NDLデジタルコレクション
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