Effects of food texture on the coordination between tongue pressure and propulsion of food bolus during the oropharyngeal phase of swallowing 食品物性が嚥下の口腔咽頭相における舌圧および食塊移送との間の協調に与える影響

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著者

    • 谷口, 裕重 タニグチ, ヒロシゲ

書誌事項

タイトル

Effects of food texture on the coordination between tongue pressure and propulsion of food bolus during the oropharyngeal phase of swallowing

タイトル別名

食品物性が嚥下の口腔咽頭相における舌圧および食塊移送との間の協調に与える影響

著者名

谷口, 裕重

著者別名

タニグチ, ヒロシゲ

学位授与大学

新潟大学

取得学位

博士 (歯学)

学位授与番号

甲第2969号

学位授与年月日

2008-03-24

注記・抄録

博士論文

新潟大学

平成20年3月24日

新大院博(歯)第126号

新大院博(歯)甲第126号

4アクセス

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    500000464120
  • NII著者ID(NRID)
    • 8000000465568
  • 本文言語コード
    • eng
  • NDL書誌ID
    • 000010119632
  • データ提供元
    • 機関リポジトリ
    • NDL ONLINE
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