Search Results 1-6 of 6

  • Life cycle assessment of hydrogenated biodiesel production from waste cooking oil using the catalytic cracking and hydrogenation method.

    Yano Junya , Aoki Tatsuki , Nakamura Kazuo , Yamada Kazuo , Sakai Shin-ichi

    … Especially when waste cooking oil is used as feedstock, not only biofuel production but also the treatment of waste cooking oil is an important function for society. …

    Waste management (38), 409-423, 2015-04

    IR 

  • Interregional Comparisons of BDF Projects with Used Cooking Oil Promoted by Some Municipalities Focusing on their Collecting Process  [in Japanese]

    NISHIO Kiichi , KITANO Shinichi , YOSHINO Akira

    回収体制にそれぞれ特色を持つ3自治体を取り上げ,地域を横断した比較・検討を行うことにより,自治体による廃食用油BDF 事業の回収実態と今後の展望について明らかにした。その結果,3 自治体にかかる事業負担の大きさと,家庭系廃食用油の回収率と回収率に最も影響を及ぼす条件を導出することができた。また,3 自治体において,回収拠点を1 拠点増やした場合(1,000 世帯当たりに対して)のベネフィットとコス …

    Papers on Environmental Information Science ceis25(0), 37-42, 2011

    J-STAGE 

  • Physical State Change of Food in Deep-Fat Frying and Oil Absorption Mechanism  [in Japanese]

    SUZUKI Toru

    フライ調理は世界的にも主要な調理手法であり, 各国で古くから利用されてきたが, 一方で健康問題, また資源・環境問題からフライ調理品に油脂吸収残存を少なくする努力が払われ, 多くの研究が行われてきた。近年, フライ調理中の食材に対する油吸収について注目すべき進歩が見られる。すなわちモデル系として小麦粉一水混合物を使った食品素材の状態図を利用しフライ過程での状態変化の経路を推察することで, 水分含量 …

    Oleoscience 9(2), 43-49, 2009

    J-STAGE 

  • Survey on the Actual Usage and Recognition of Functional Cooking Oils  [in Japanese]

    大橋 きょう子 , Kyoko OHASHI

    家庭における油脂調理の実態および機能性食用油脂の成分表示の認知度と健康意識との関わりを調査し,以下の結果を得た。1.油脂調理の種類および頻度は,家族構成によって異なり,「焼く調理」と親との同居の有無,「妙める調理」と子どもの人数との間にそれぞれ有意差(p<0.05)が認められた。2.機能性食用油脂に,「生活習慣病予防・健康効果」および「美容・ダイエット効果」などの健康効果を期待する家庭は,そ …

    学苑 (794), 85-95, 2006-12

    IR 

  • Regeneration of Spent Cooking Fat and Oil by the use of Chitosan-gel Beads Including Activated Carbon and Alkali  [in Japanese]

    MATSUNAGA Akira , JANG Sung Rak

    廃食用油脂を食品として利用可能な品質に再生できれば, その排出量が減少して資源と環境の保護に役立つ。そこで, 廃食用油脂再生を目的として開発された活性炭・アルカリ包括キトサンゲルビーズを用いて, 発生源の異なる多数の廃食用油脂を対象として再生処理実験を行った。その結果, 極めて簡単な操作により油脂の劣化の指標であるAV (酸価) を低減可能であり, 脱色脱臭作用が認められた。また・水分・POV ( …

    Journal of the Japan Society of Waste Management Experts 13(5), 253-261, 2002-09-30

    J-STAGE  References (10)

  • ANALYSIS OF FIRE OUTBREAKS IN MAJOR EARTHQUAKES AFTER 1923 KANTO EARTHQUAKE : Estimation of fire outbreaks in earthquakes in urban regions Japan  [in Japanese]

    KOBAYASHI MASAMI

    … The change of fuel from solid to liquid and gas has caused the change of fire apparatus for cooking and heating used in houes, which has decreased the fires in recent earthquakes occureed in restaurants, food shops and dwellings that were the dominant fire origins in Kanto and Fukui earthquakes. … Instead, though the number is very small, fires of oil or gas tanks have begun to occur since 1964 Niigata earthquake. …

    Transactions of the Architectural Institute of Japan 338(0), 115-121, 1984

    J-STAGE  AIJ  Cited by (1)

Page Top