オキナワモズクから分離したフコイダンが高コレステロール食給与ラットの血清コレステロール濃度に及ぼす影響  [in Japanese] Effects of Fucoidan Extracted from Okinawamozuku (Cladosiphon okamuranus TOKIDA) on the Serum Cholesterol Levels in Cholesterol-fed Rats  [in Japanese]

Author(s)

    • 上原 めぐみ UEHARA Megumi
    • 琉球大学農学部生物資源科学科 Department of Biosciences and Biotechnology, College of Agriculture, University of the Ryukyus
    • 田幸 正邦 TAKO Masakuni
    • 琉球大学農学部生物資源科学科 Department of Biosciences and Biotechnology, College of Agriculture, University of the Ryukyus
    • 福永 隆生 FUKUNAGA Takao
    • 鹿児島大学農学部生物資源化学科 Department of Biochemical Sciences and Technology, Faculty of Agriculture, Kagoshima University
    • 尚 弘子 SHO Hiroko
    • 放送大学沖縄地域学習センター The University of the Air, Okinawa Regional Study Center
    • 知念 功 CHINEN Isao
    • 琉球大学農学部生物資源科学科 Department of Biosciences and Biotechnology, College of Agriculture, University of the Ryukyus
    • 本郷 富士弥 HONGO Fujiya
    • 琉球大学農学部生物資源科学科 Department of Biosciences and Biotechnology, College of Agriculture, University of the Ryukyus

Journal

  • Journal of applied glycoscience

    Journal of applied glycoscience 43(2), 149-153, 1996-06-30

    日本応用糖質科学会

References:  13

Cited by:  9

  • Studies on the Gelation Mechanism of Polysaccharides, and Development and Application of Fucoidan from Commercially Cultured Cladosiphon okamuranus  [in Japanese]

    TAKO Masakuni

    Journal of Applied Glycoscience 56(1), 17-27, 2009-01-20

    J-STAGE  JASI  References (95)

  • Structural Characterization of Rhamnan Sulfate Isolated from Commercially Cultured Monostroma nitidum (Hitoegusa)  [in Japanese]

    NAKAMURA Masahiro , YAMASHIRO Youichi , KONISHI Teruko , HANASIRO Isao , TAKO Masakuni

    Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi 58(6), 245-251, 2011-06-15

    J-STAGE  JASI  References (24)

  • The relationship between maturity and quality of boiled products of "Akamoku" Sargassum horneri collected off Oshima Island (Fukuoka Prefecture)  [in Japanese]

    SHINOHARA NAOYA , USHIROKAWA TATSUO , FUKAGAWA ATSUTOSHI , AKIMOTO TSUNEKI , UEDA KYOKO , KIMURA TARO , KURODA RIEKO , AKAO TETSUYUKI , NAOYA SHINOHARA , TATSUO USHIROKAWA , ATSUTOSHI FUKAGAWA , TSUNEKI AKIMOTO , KYOKO UEDA , TARO KIMURA , RIEKO KURODA , TETSUYUKI AKAO , 福岡県水産海洋技術センター研究部:(現)福岡県水産海洋技術センター内水面研究所 , 福岡県水産海洋技術センター研究部:(現)福岡県農林水産部水産局水産振興課 , 福岡県水産海洋技術センター研究部:(現)福岡県農林水産部水産局漁業管理課 , 福岡県水産海洋技術センター研究部 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute

    NIPPON SUISAN GAKKAISHI 75(1), 70-76, 2009-01-15

    J-STAGE  JASI  References (19)

  • Determination of glucuronic acid containing fucoidan from Cladosiphon okamuranus and related polysaccharides by high-performance liquid chromatography with pre-column fluorescence derivatization  [in Japanese]

    KIMURA TAKAGI Itsuko , NAGAOKA Masato , SHIBATA Hideyuki , HASHIMOTO Shusuke , UEYAMA Sadao , AIYAMA Ritsuo , YOKOKURA Teruo

    Chromatography 22(2), 85-90, 2001-07-10

    References (19)

  • Effect of Fucoidan from Tongan Mozuku (Cladosiphon novae-caledoniae Kylin) on Serum Cholesterol Level in Rats Fed a Cholesterol-enriched Diet.  [in Japanese]

    MOTO Mihoko , KIRIHARA Osamu , ANDOH Tsuyoshi , YAMADA Noriko

    Journal of Japanese Society of Clinical Nutrition 29(2), 98-103, 2007-10-20

    Ichushi Web  References (21)

  • Functions and safety of Foods  [in Japanese]

    MATSUDA Hideyuki

    Nippon Nōgeikagaku Kaishi 77(6), 563-565, 2003-06-01

    J-STAGE  References (13)

  • The seasonal variation in polysaccharide content of brown alga akamoku Sargassum horneri collected off Oshima Island (Fukuoka Prefecture)  [in Japanese]

    KIMURA TARO , UEDA KYOKO , KURODA RIEKO , AKAO TETSUYUKI , SHINOHARA NAOYA , USHIROKAWA TATSUO , FUKAGAWA ATSUTOSHI , AKIMOTO TSUNEKI , TARO KIMURA , KYOKO UEDA , RIEKO KURODA , TETSUYUKI AKAO , NAOYA SHINOHARA , TATSUO USHIROKAWA , ATSUTOSHI FUKAGAWA , TSUNEKI AKIMOTO , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県水産海洋技術センター , 福岡県水産海洋技術センター , 福岡県水産海洋技術センター , 福岡県水産海洋技術センター , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center

    NIPPON SUISAN GAKKAISHI 73(4), 739-744, 2007-07-15

    J-STAGE  JASI  References (52) Cited by (6)

  • The seasonal variation in polysaccharide content of brown alga akamoku Sargassum horneri collected off Oshima Island (Fukuoka Prefecture)  [in Japanese]

    KIMURA TARO , UEDA KYOKO , KURODA RIEKO , AKAO TETSUYUKI , SHINOHARA NAOYA , USHIROKAWA TATSUO , FUKAGAWA ATSUTOSHI , AKIMOTO TSUNEKI , TARO KIMURA , KYOKO UEDA , RIEKO KURODA , TETSUYUKI AKAO , NAOYA SHINOHARA , TATSUO USHIROKAWA , ATSUTOSHI FUKAGAWA , TSUNEKI AKIMOTO , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県水産海洋技術センター , 福岡県水産海洋技術センター , 福岡県水産海洋技術センター , 福岡県水産海洋技術センター , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center

    NIPPON SUISAN GAKKAISHI 73(4), 739-744, 2007-07-15

    J-STAGE  JASI  References (52) Cited by (6)

  • The relationship between the mucilage polysaccharides content and the sexual maturation of marine brown alga Akamoku Sargassum horneri collected in the Chikuzen Sea (Fukuoka Prefecture)  [in Japanese]

    KURODA RIEKO , UEDA KYOKO , KIMURA TARO , AKAO TETSUYUKI , SHINOHARA NAOYA , USHIROKAWA TATSUO , FUKAGAWA ATSUTOSHI , AKIMOTO TSUNEKI , RIEKO KURODA , KYOKO UEDA , TARO KIMURA , TETSUYUKI AKAO , NAOYA SHINOHARA , TATSUO USHIROKAWA , ATSUTOSHI FUKAGAWA , TSUNEKI AKIMOTO , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県工業技術センター生物食品研究所 , 福岡県水産海洋技術センター , 福岡県水産海洋技術センター , 福岡県水産海洋技術センター , 福岡県水産海洋技術センター , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Industrial Technology Center Biotechnology and Food Research Institute , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center , Fukuoka Fisheries and Marine Technology Research Center

    NIPPON SUISAN GAKKAISHI 74(2), 166-170, 2008-03-15

    J-STAGE  JASI  References (23) Cited by (5)

Keywords

Codes

  • NII Article ID (NAID)
    10008255271
  • NII NACSIS-CAT ID (NCID)
    AN10453916
  • Text Lang
    JPN
  • Article Type
    Journal Article
  • ISSN
    13403494
  • NDL Article ID
    3995008
  • NDL Source Classification
    ZP24(科学技術--化学・化学工業--糖・澱粉)
  • NDL Call No.
    Z17-15
  • Data Source
    CJP  CJPref  NDL 
Page Top