書誌事項
- タイトル別名
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- Enzymatic Synthesis of Aspartame Precursor in Solvent-free Reaction System.
- ガンスイエン オ モチイタ ムヨウバイ ハンノウケイ デ ノ アスパルテーム ゼンクタイ ノ コウソ ゴウセイ
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抄録
Enzymatic synthesis of aspartame precursor, N-(benzyloxycarbonyl)-L-aspartyl-L-phenylalanine methyl ester (ZAPM) was successfully performed using molten N-(benzyloxycarbonyl)-Laspartic acid (ZA) and L-phenylalanine methyl ester (PM) mixtures in the presence of salt hydrate (Na2HPO4·12H2O, NaCO3·10H2O) without any liquid addition. The mixture composed of ZA, PM, salt hydrate and enzyme could be preserved under the dehydrate temperature of salt without ZAPM synthesis during one year, and available for ZAPM synthesis by control the temperature up to the dehydrate temperature on occasion. This storable mixture is considerable as a useful master powder for ZAPM synthesis.
収録刊行物
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- 日本食品科学工学会誌
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日本食品科学工学会誌 49 (12), 813-817, 2002
公益社団法人 日本食品科学工学会
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キーワード
詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390282681385343872
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- NII論文ID
- 10010199291
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- NII書誌ID
- AN10467499
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- ISSN
- 18816681
- 1341027X
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- NDL書誌ID
- 6405326
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
- KAKEN
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可