書誌事項
- タイトル別名
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- Study on soybean curd using compression test and confocal laser scanning microscopy
- シハン キヌゴシ ドウフ ノ アッシュク シケン ニ ヨル リキガク ブッセイ ソクテイ ト キョウ ショウテン レーザー ソウサ ケンビキョウ ニ ヨル ミクロ コウゾウ
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抄録
Large deformation properties and microstructure of soybean curd (tofu) were investigated by a compression test and confocal laser scanning microscopy (CLSM). Experimental stress-strain curves for tofu were successfully modeled using the BST equation. The Network structure of proteins and the state of oil droplets in tofu were observed using CLSM without fixation and using samples with thickness as less as 1mm. Rheological parameters correlated well with the network structure of proteins but not with the state of oil droplets. These results suggest that the network structure of proteins contribute predominantly to the rheological properties of tofu.
収録刊行物
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- 日本食品科学工学会誌
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日本食品科学工学会誌 50 (8), 344-349, 2003
公益社団法人 日本食品科学工学会
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キーワード
詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390001206407252352
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- NII論文ID
- 10011626752
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- NII書誌ID
- AN10467499
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- ISSN
- 18816681
- 1341027X
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- NDL書誌ID
- 6674799
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可