ゴルジ体ユニットによる糖修飾の制御  [in Japanese] Regulation of Glycosylation by Golgi Units  [in Japanese]

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Abstract

細胞外に分泌または細胞膜上に提示されるタンパク質の多くは、糖鎖による翻訳後修飾を受ける。そのような糖鎖の構造は、タンパク質、細胞、組織、年齢、生物種、個体によって大きく異なる。このような糖修飾の多様性がどのように制御されているかについては、現在のところ、多くの部分がわかっていない。このレビューでは、我々が見出した、多様な糖修飾を制御する「ゴルジ体ユニット」について議論したいと思う。

Most secretory and transmembrane proteins are posttranslationally modified with various glycans. The structures of glycans attached to the proteins depend on proteins, cells, tissues, ages, species and individuals. However, the mechanism of regulation to generate such diverse glycans in a cell has not been revealed. In this review, we would like to discuss our finding, “Golgi units” that would regulate the variety of glycosylation.

Journal

  • Trends in Glycoscience and Glycotechnology

    Trends in Glycoscience and Glycotechnology 18(104), 347-351, 2006-12-26

    FCCA(Forum: Carbohydrates Coming of Age)

References:  14

Codes

  • NII Article ID (NAID)
    10018515970
  • NII NACSIS-CAT ID (NCID)
    AA10995236
  • Text Lang
    JPN
  • Article Type
    REV
  • ISSN
    09157352
  • NDL Article ID
    8682753
  • NDL Source Classification
    ZP24(科学技術--化学・化学工業--糖・澱粉)
  • NDL Call No.
    Z17-1303
  • Data Source
    CJP  NDL  J-STAGE 
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