Effects of .GAMMA.-oryzanol supplementation to diet including astaxanthin on discoloration of yellowtail flesh

  • NAGASAKA REIKO
    Department of Food Science & Technology, Tokyo University of Marine Science and Technology
  • KAZAMA TAKAMITSU
    Department of Food Science & Technology, Tokyo University of Marine Science and Technology
  • USHIO HIDEKI
    Department of Food Science & Technology, Tokyo University of Marine Science and Technology Department of Aquatic Bioscience, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo
  • SAKAMOTO HIROSHI
    Sakamoto Feeds Company Limited
  • SAKAMOTO KEN-ICHI
    Sakamoto Feeds Company Limited

Bibliographic Information

Other Title
  • γ-オリザノールの添加がアスタキサンチン含有飼料によるブリ切り身の変色抑制作用に及ぼす影響
  • g-オリザノール ノ テンカ ガ アスタキサンチン ガンユウ シリョウ ニ ヨル ブリ キリミ ノ ヘンショク ヨクセイ サヨウ ニ オヨボス エイキョウ
  • Effects of γ-oryzanol supplementation to diet including astaxanthin on discoloration of yellowtail flesh

Search this article

Abstract

γ-オリザノールのアスタキサンチン含有飼料によるブリの肉変色抑制作用に及ぼす影響について検討を加えた。2 ヵ月間アスタキサンチンあるいはアスタキサンチンと γ-オリザノールを投与し,水揚げ後,切り身を 4°C で 48 時間貯蔵して血合筋の色調の変化を解析した。その結果,γ-オリザノールとアスタキサンチンの同時投与で,魚肉変色抑制効果が最も高いことが明らかとなった。<br>

Journal

  • NIPPON SUISAN GAKKAISHI

    NIPPON SUISAN GAKKAISHI 77 (6), 1101-1103, 2011

    The Japanese Society of Fisheries Science

Citations (6)*help

See more

References(31)*help

See more

Related Projects

See more

Details 詳細情報について

Report a problem

Back to top