Development of Monitoring Technology in Koji Making by Fluorescence Spectroscopy
-
- SASAKI Takahiro
- <i>Industrial Technology Center of Tochigi Prefecture</i>
-
- SAITO Takahiro
- <i>Utsunomiya University</i>
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 蛍光分光法を利用した製麹工程モニタリング技術の開発
- ケイコウ ブンコウホウ オ リヨウ シタ セイキク コウテイ モニタリング ギジュツ ノ カイハツ
Search this article
Abstract
製麹工程のモニタリングに前処理の必要がなく,高感度な非破壊試験法の紹介である。蛍光強度の増加が何に由来するか等,今後の研究が待たれるが,モニタリングには有効な手法であり,汎用性の高い測定装置の普及を望みたい。
Journal
-
- JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN
-
JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN 108 (6), 389-393, 2013
Brewing Society of Japan
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282681105944448
-
- NII Article ID
- 10031177036
-
- NII Book ID
- AN10034389
-
- ISSN
- 21864012
- 09147314
-
- NDL BIB ID
- 024706685
-
- Text Lang
- en
-
- Data Source
-
- JaLC
- IRDB
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
- KAKEN
-
- Abstract License Flag
- Disallowed