スルメイカ肝膵臓ならびに遡上シロサケ筋肉のプロテアーゼ加水分解によるアンジオテンシンI変換酵素阻害ペプチドへの変換

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タイトル別名
  • Proteolytic conversion of squid hepatopancreas and upstream chum salmon muscle to angiotensin I-converting enzyme inhibitory peptides.
  • スルメイカ肝すい臓ならびに遡上シロサケ筋肉のプロテアーゼ加水分解によるアンジオテンシンI変換酵素阻害ペプチドへの変換
  • スルメイカ ノ カンスイゾウ ナラビニ ソジョウ シロサケ キンニク ノ プロテアーゼ カスイ ブンカイ ニ ヨル アンジオテンシン 1 ヘンカン コウソ ソガイペプチド エ ノ ヘンカン

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抄録

We tried to convert the upstream chum salmon muscle and squid hepatopancreas, which are major marine byproducts in northern Japan, to angiotensin I-converting enzyme (ACE) inhibitory peptides. Hydrolysates prepared from defatted chum salmon muscle and squid liver with some protease showed the inhibitory activity against ACE. When deflated chum salmon muscle was hydrolyzed for 2 h at 37°C with 5% thermolysin, the inhibitory activity reached 73.0% at 78.9 μg/mL. The yield of the hydrolysate was 86.9%.

収録刊行物

  • 日本水産学会誌

    日本水産学会誌 68 (2), 192-196, 2002

    公益社団法人 日本水産学会

被引用文献 (2)*注記

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参考文献 (10)*注記

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