書誌事項
- タイトル別名
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- Possibility of Ionic Liquid for a New Preservation Agent : Structural Stability of Protein in Ionic Liquid-Water Mixed Solutions
- イオン エキタイ オ モチイタ シンキ トウケツ ボウギョ ザイリョウ ノ カノウセイ : イオン エキタイ-ミズ コンゴウ ヨウエキ チュウ ノ タンパクシツ ノ コウゾウ アンテイセイ
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抄録
We have investigated the additive effect of 1-butyl-3-methylimidazolium acetate ([bmim][acetate]), which is one of the imidazolium-based ionic liquid (IL), on the stability of secondary structure of lysozyme in water by the use of FT-IR spectroscopy. From the IR spectral analyses, we found that the population of the α-helical structure of lysozyme decreases up to 6 M. However, the population of the α-helical structure at 10 M is higher than that at 6 M. This result means that the degree of protein unfolding becomes smaller above 6 M. Our result shows that [bmim][acetate] has a possibility for a new preservation agent.
収録刊行物
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- 低温生物工学会誌
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低温生物工学会誌 58 (1), 65-68, 2012
低温生物工学会
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キーワード
詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390001205087653888
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- NII論文ID
- 110009457810
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- NII書誌ID
- AN10448734
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- ISSN
- 24241555
- 13407902
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- NDL書誌ID
- 023746747
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- NDL
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可