Improvement of the amber suppressor tRNA for site-directed incorporation of non-natural amino acids into proteins
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- FUJII Akihiko
- 東京大学生産技術研究所 戦略情報融合国際研究センター
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- WAKABAYASHI Kenichi
- 東京大学生産技術研究所 戦略情報融合国際研究センター
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- ONODERA Kenji
- 東京大学生産技術研究所 戦略情報融合国際研究センター
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- KAMIJO Shunsuke
- 東京大学生産技術研究所 戦略情報融合国際研究センター
Bibliographic Information
- Other Title
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- タンパク質への非天然アミノ酸の導入に用いられるアンバーサプレッサーtRNAの改良
- タンパクシツ エ ノ ヒテンネン アミノサン ノ ドウニュウ ニ モチイラレル アンバーサプレッサー tRNA ノ カイリョウ
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Abstract
The amber suppression system is the system to incorporate amino acids to the location indicated by the amber codon. The system is practically used for incorporation of non-natural amino acids into proteins. However, mischarging occurs due to insufficient orthogonality between the amber suppression and the translation system of the host cell. It would deteriorate the quality of synthesized non-natural proteins due to contamination of mischarged amino acids. In order to improve the orthogonality, we performed mutation of tRNA in the amber suppression systems not to be recognized by the aminoacyl-tRNA synthetases in the host cell.<br>
Journal
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- SEISAN KENKYU
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SEISAN KENKYU 61 (2), 111-115, 2009
Institute of Industrial Science The University of Tokyo
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Details 詳細情報について
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- CRID
- 1390282679039637504
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- NII Article ID
- 130000102286
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- NII Book ID
- AN00127075
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- COI
- 1:CAS:528:DC%2BD1MXkt1yktrc%3D
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- ISSN
- 18812058
- 0037105X
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- NDL BIB ID
- 10230381
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- Text Lang
- ja
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- Data Source
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- JaLC
- NDL
- CiNii Articles
- KAKEN
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- Abstract License Flag
- Disallowed