Improvement of the amber suppressor tRNA for site-directed incorporation of non-natural amino acids into proteins

  • FUJII Akihiko
    東京大学生産技術研究所 戦略情報融合国際研究センター
  • WAKABAYASHI Kenichi
    東京大学生産技術研究所 戦略情報融合国際研究センター
  • ONODERA Kenji
    東京大学生産技術研究所 戦略情報融合国際研究センター
  • KAMIJO Shunsuke
    東京大学生産技術研究所 戦略情報融合国際研究センター

Bibliographic Information

Other Title
  • タンパク質への非天然アミノ酸の導入に用いられるアンバーサプレッサーtRNAの改良
  • タンパクシツ エ ノ ヒテンネン アミノサン ノ ドウニュウ ニ モチイラレル アンバーサプレッサー tRNA ノ カイリョウ

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Abstract

   The amber suppression system is the system to incorporate amino acids to the location indicated by the amber codon. The system is practically used for incorporation of non-natural amino acids into proteins. However, mischarging occurs due to insufficient orthogonality between the amber suppression and the translation system of the host cell. It would deteriorate the quality of synthesized non-natural proteins due to contamination of mischarged amino acids. In order to improve the orthogonality, we performed mutation of tRNA in the amber suppression systems not to be recognized by the aminoacyl-tRNA synthetases in the host cell.<br>

Journal

  • SEISAN KENKYU

    SEISAN KENKYU 61 (2), 111-115, 2009

    Institute of Industrial Science The University of Tokyo

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