Alterations in the food functionality of serum albumin by the redox interconversion of disulfide bonds ジスルフィド結合の酸化還元変換による血清アルブミンの食品機能特性の改質
この論文にアクセスする
この論文をさがす
著者
書誌事項
- タイトル
-
Alterations in the food functionality of serum albumin by the redox interconversion of disulfide bonds
- タイトル別名
-
ジスルフィド結合の酸化還元変換による血清アルブミンの食品機能特性の改質
- 著者名
-
李, 眞英
- 著者別名
-
リ, ジンヨン
- 学位授与大学
-
京都大学
- 取得学位
-
農学博士
- 学位授与番号
-
甲第5128号
- 学位授与年月日
-
1992-03-23
注記・抄録
博士論文
目次
- 論文目録 / (0001.jp2)
- CONTENTS / p1 (0005.jp2)
- INTRODUCTION / p3 (0006.jp2)
- CHAPTER1. Gelation of Serum Albumin by Glutathione / p5 (0007.jp2)
- CHAPTER2. Factors Controlling the Thiol-dependent Gelation of Bovine Serum Albumin / p22 (0016.jp2)
- Section1. Stimulation Effects of Ethanol / p22 (0016.jp2)
- Section2. Inhibition Effects of Salts / p25 (0017.jp2)
- CHAPTER3. Emulsifying Properties of Disulfide-reduced Bovine Serum Albumin / p40 (0025.jp2)
- CHAPTER4. Partially Folded State of the Disulfide-reduced Form of Serum Albumin as an Intermediate for Reversible Redox Denaturation / p50 (0030.jp2)
- SUMMARY / p78 (0044.jp2)
- ACKNOWLEDGMENT / p82 (0046.jp2)
- REFERENCES / p84 (0047.jp2)
- LIST OF PUBLICATIONS / p89 (0049.jp2)