Development of the medium for utilization of renewable resource and computer controlled continuous culture system for bacterial ethanol fermentation employing Zymomonas mobilis Zymomonas mobilisによるエタノール生産における未利用資源の活用とコンピューターコントロール連続発酵システムの開発

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著者

    • Sudarut Tripetchkul スダラット チリペックン

書誌事項

タイトル

Development of the medium for utilization of renewable resource and computer controlled continuous culture system for bacterial ethanol fermentation employing Zymomonas mobilis

タイトル別名

Zymomonas mobilisによるエタノール生産における未利用資源の活用とコンピューターコントロール連続発酵システムの開発

著者名

Sudarut Tripetchkul

著者別名

スダラット チリペックン

学位授与大学

九州大学

取得学位

博士 (農学)

学位授与番号

甲第3138号

学位授与年月日

1993-03-26

注記・抄録

博士論文

目次

  1. CONTENTS / (0003.jp2)
  2. Acknowledgement / p1 (0008.jp2)
  3. Introduction / p3 (0010.jp2)
  4. Chapter1 Ethanol production by Zymomonas mobilis using natural rubber serum waste as a nutritional source / p11 (0018.jp2)
  5. 1.1 Introduction / p11 (0018.jp2)
  6. 1.2 Materials and methods / p13 (0020.jp2)
  7. 1.3 Results / p15 (0022.jp2)
  8. 1.4 Discussion / p25 (0032.jp2)
  9. 1.5 Summary / p27 (0034.jp2)
  10. CHAPTER2 Kinetics of ethanol production by Zymomonas mobilis using natural rubber waste as a nutritional source and sago starch as a carbon source / p28 (0035.jp2)
  11. 2.1 Introduction / p28 (0035.jp2)
  12. 2.2 Materials and method / p29 (0036.jp2)
  13. 2.3 Results / p32 (0039.jp2)
  14. 2.4 Discussion / p37 (0044.jp2)
  15. 2.5 Summary / p37 (0044.jp2)
  16. CHAPTER3 Some preliminary trial of automated substrate supply by pH control / p39 (0046.jp2)
  17. 3.1 Introduction / p39 (0046.jp2)
  18. 3.2 Materials and methods / p41 (0048.jp2)
  19. 3.3 Analytical methods / p46 (0053.jp2)
  20. 3.4 Theory / p47 (0054.jp2)
  21. 3.5 Results / p51 (0058.jp2)
  22. 3.6 Discussion / p61 (0068.jp2)
  23. 3.7 Conclusion / p63 (0070.jp2)
  24. CHAPTER4 The application of pH-mediated computer controlled system in continuous ethanol fermentation / p64 (0071.jp2)
  25. 4.1 Introduction / p64 (0071.jp2)
  26. 4.2 Materials and methods / p66 (0073.jp2)
  27. 4.3 Theory / p67 (0074.jp2)
  28. 4.4 Results / p70 (0077.jp2)
  29. 4.5 Discussion / p75 (0082.jp2)
  30. 4.6 Summary / p77 (0084.jp2)
  31. CHAPTER5 Continuous ethanol fermentation with the on-line control of glucose concentration / p78 (0085.jp2)
  32. 5.1 Introduction / p78 (0085.jp2)
  33. 5.2 Materials and methods / p79 (0086.jp2)
  34. 5.3 Principle of measurement / p81 (0088.jp2)
  35. 5.4 Results / p82 (0089.jp2)
  36. 5.5 Discussion / p84 (0091.jp2)
  37. 5.6 Summary / p84 (0091.jp2)
  38. Conclusions of the thesis / p86 (0093.jp2)
  39. References / p92 (0099.jp2)
2アクセス

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    500000093312
  • NII著者ID(NRID)
    • 8000000093538
  • DOI(NDL)
  • NDL書誌ID
    • 000000257626
  • データ提供元
    • NDL ONLINE
    • NDLデジタルコレクション
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