Development of the medium for utilization of renewable resource and computer controlled continuous culture system for bacterial ethanol fermentation employing Zymomonas mobilis Zymomonas mobilisによるエタノール生産における未利用資源の活用とコンピューターコントロール連続発酵システムの開発
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著者
書誌事項
- タイトル
-
Development of the medium for utilization of renewable resource and computer controlled continuous culture system for bacterial ethanol fermentation employing Zymomonas mobilis
- タイトル別名
-
Zymomonas mobilisによるエタノール生産における未利用資源の活用とコンピューターコントロール連続発酵システムの開発
- 著者名
-
Sudarut Tripetchkul
- 著者別名
-
スダラット チリペックン
- 学位授与大学
-
九州大学
- 取得学位
-
博士 (農学)
- 学位授与番号
-
甲第3138号
- 学位授与年月日
-
1993-03-26
注記・抄録
博士論文
目次
- CONTENTS / (0003.jp2)
- Acknowledgement / p1 (0008.jp2)
- Introduction / p3 (0010.jp2)
- Chapter1 Ethanol production by Zymomonas mobilis using natural rubber serum waste as a nutritional source / p11 (0018.jp2)
- 1.1 Introduction / p11 (0018.jp2)
- 1.2 Materials and methods / p13 (0020.jp2)
- 1.3 Results / p15 (0022.jp2)
- 1.4 Discussion / p25 (0032.jp2)
- 1.5 Summary / p27 (0034.jp2)
- CHAPTER2 Kinetics of ethanol production by Zymomonas mobilis using natural rubber waste as a nutritional source and sago starch as a carbon source / p28 (0035.jp2)
- 2.1 Introduction / p28 (0035.jp2)
- 2.2 Materials and method / p29 (0036.jp2)
- 2.3 Results / p32 (0039.jp2)
- 2.4 Discussion / p37 (0044.jp2)
- 2.5 Summary / p37 (0044.jp2)
- CHAPTER3 Some preliminary trial of automated substrate supply by pH control / p39 (0046.jp2)
- 3.1 Introduction / p39 (0046.jp2)
- 3.2 Materials and methods / p41 (0048.jp2)
- 3.3 Analytical methods / p46 (0053.jp2)
- 3.4 Theory / p47 (0054.jp2)
- 3.5 Results / p51 (0058.jp2)
- 3.6 Discussion / p61 (0068.jp2)
- 3.7 Conclusion / p63 (0070.jp2)
- CHAPTER4 The application of pH-mediated computer controlled system in continuous ethanol fermentation / p64 (0071.jp2)
- 4.1 Introduction / p64 (0071.jp2)
- 4.2 Materials and methods / p66 (0073.jp2)
- 4.3 Theory / p67 (0074.jp2)
- 4.4 Results / p70 (0077.jp2)
- 4.5 Discussion / p75 (0082.jp2)
- 4.6 Summary / p77 (0084.jp2)
- CHAPTER5 Continuous ethanol fermentation with the on-line control of glucose concentration / p78 (0085.jp2)
- 5.1 Introduction / p78 (0085.jp2)
- 5.2 Materials and methods / p79 (0086.jp2)
- 5.3 Principle of measurement / p81 (0088.jp2)
- 5.4 Results / p82 (0089.jp2)
- 5.5 Discussion / p84 (0091.jp2)
- 5.6 Summary / p84 (0091.jp2)
- Conclusions of the thesis / p86 (0093.jp2)
- References / p92 (0099.jp2)