Studies on triacylglycerol molecular structure for food processing and cooking properties トリアシルグリセロールの分子構造と調理加工特性に関する研究

この論文をさがす

著者

    • 木村, 雅美 キムラ, マサミ

書誌事項

タイトル

Studies on triacylglycerol molecular structure for food processing and cooking properties

タイトル別名

トリアシルグリセロールの分子構造と調理加工特性に関する研究

著者名

木村, 雅美

著者別名

キムラ, マサミ

学位授与大学

奈良女子大学

取得学位

博士 (学術)

学位授与番号

甲第40号

学位授与年月日

1993-03-24

注記・抄録

博士論文

目次

  1. CONTENTS / p1 (0003.jp2)
  2. GENERAL INTRODUCTION / p1 (0005.jp2)
  3. CHAPTER1.PREPARATION OF NOVEL TRIACYLGLYCEROL MOLECULAR SPECIES / p5 (0007.jp2)
  4. SECTION1.SYNTHESIS OF NOVEL TRIACYLGLYCEROL MOLECULAR SPECIES BY INTERESTERIFICATION USING ENDOCELLULAR LIPASE IN n-HEXANE / p5 (0007.jp2)
  5. INTRODUCTION / p5 (0007.jp2)
  6. MATERIALS AND METHODS / p6 (0008.jp2)
  7. RESULTS / p9 (0009.jp2)
  8. DISCUSSION / p16 (0013.jp2)
  9. SUMMARY / p17 (0013.jp2)
  10. SECTION2.LARGE SCALE PREPARATION OF NOVEL TRIACYLGLYCEROL MOLECULAR SPECIES BY VACUUM STEAM DISTILLATION / p19 (0014.jp2)
  11. INTRODUCTION / p19 (0014.jp2)
  12. MATERIALS AND METHODS / p20 (0015.jp2)
  13. RESULTS AND DISCUSSION / p24 (0017.jp2)
  14. SUMMARY / p28 (0019.jp2)
  15. CHAPTER2.RELATIONSHIP BETWEEN THE MOLECULAR STRUCTURE AND EMULSIFICATION PROPERTY OF TRIACYLGLYCEROL / p31 (0020.jp2)
  16. INTRODUCTION / p31 (0020.jp2)
  17. MATERIALS AND METHODS / p32 (0021.jp2)
  18. RESULTS AND DISCUSSION / p34 (0022.jp2)
  19. SUMMARY / p43 (0026.jp2)
  20. CHAPTER3.RELATIONSHIP BETWEEN THE MOLECULAR STRUCTURE AND DEEP FAT FRYING PROPERTIES OF TRIACYLGLYCEROL / p45 (0027.jp2)
  21. INTRODUCTION / p45 (0027.jp2)
  22. MATERIALS AND METHODS / p46 (0028.jp2)
  23. RESULTS / p49 (0029.jp2)
  24. DISCUSSION / p58 (0034.jp2)
  25. SUMMARY / p60 (0035.jp2)
  26. SUMMARY AND CONCLUSION / p61 (0035.jp2)
  27. ACKNOWLEDGMENTS / p67 (0038.jp2)
  28. REFERENCES / p69 (0039.jp2)
  29. LIST OF PUBLICATIONS / p75 (0042.jp2)
5アクセス

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    500000096540
  • NII著者ID(NRID)
    • 8000000096766
  • DOI(NDL)
  • NDL書誌ID
    • 000000260854
  • データ提供元
    • NDL ONLINE
    • NDLデジタルコレクション
ページトップへ