Studies on the mechanism regulating the formation of adipose tissue by food constituents 食品成分による脂肪組織の形成制御機構に関する研究

この論文をさがす

著者

    • 肥田, 嘉文 ヒダ, ヨシフミ

書誌事項

タイトル

Studies on the mechanism regulating the formation of adipose tissue by food constituents

タイトル別名

食品成分による脂肪組織の形成制御機構に関する研究

著者名

肥田, 嘉文

著者別名

ヒダ, ヨシフミ

学位授与大学

京都大学

取得学位

博士 (農学)

学位授与番号

乙第10317号

学位授与年月日

2000-01-24

注記・抄録

博士論文

目次

  1. 論文目録 / (0001.jp2)
  2. CONTENTS / (0004.jp2)
  3. Abbreviations / (0005.jp2)
  4. General introduction / p1 (0005.jp2)
  5. Chapter1:Ultrasonography evaluation of abdominal fat in live rats / p7 (0008.jp2)
  6. Chapter2:Inhibitory effect of the fat accumulation in adipose tissue by food constituents,and the mechanism regulating the adipose tissue formation / p25 (0017.jp2)
  7. Section1.Fish(bonito)oil supplementation enhances the expression of uncoupling protein (UCP)in brown adipose tissue of rat / p25 (0017.jp2)
  8. Section2-1.Effects of dietary fish oil and animal fat on mRNA expression of uncoupling proteins 1,2,and 3 in brown adipose tissue and skeletal muscle of diet-induced obesity-prone C57BL/6J mice / p35 (0022.jp2)
  9. Section2-2.1,25 Dihydroxyvitamin D₃ Enhances the expression of uncoupling protein in brown adipose tissue of rat / p47 (0028.jp2)
  10. Chapter3:Counteraction of retinoic acid and 1,25-dihydroxyvitamin D₃ on up-regulation of adipocyte differentiation with PPARγ ligand,an antidiabetic thiazolidinedione,in 3T3-L1 cells / p58 (0034.jp2)
  11. Summary / p74 (0042.jp2)
  12. Acknowledgements / p78 (0044.jp2)
  13. List of publications / p79 (0044.jp2)
0アクセス

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    500000185085
  • NII著者ID(NRID)
    • 8000000185367
  • DOI(NDL)
  • NDL書誌ID
    • 000000349399
  • データ提供元
    • NDL ONLINE
    • NDLデジタルコレクション
ページトップへ