Development of a swimming system for the evaluation of food compornents acting on endurance exercise capacity 持久運動能力に作用する食品成分の評価のための水泳装置の開発

この論文をさがす

著者

    • 石原, 健吾 イシハラ, ケンゴ

書誌事項

タイトル

Development of a swimming system for the evaluation of food compornents acting on endurance exercise capacity

タイトル別名

持久運動能力に作用する食品成分の評価のための水泳装置の開発

著者名

石原, 健吾

著者別名

イシハラ, ケンゴ

学位授与大学

京都大学

取得学位

博士 (農学)

学位授与番号

甲第8449号

学位授与年月日

2000-03-23

注記・抄録

博士論文

目次

  1. 論文目録 / (0001.jp2)
  2. CONTENTS / (0004.jp2)
  3. GENERAL INTRODUCTION / p1 (0005.jp2)
  4. Chapter1 Development of an adjustable-current swimming pool / p4 (0007.jp2)
  5. Section1 Development of the system and comparison to another exercise apparatus / p4 (0007.jp2)
  6. Section2 Changes of maximum swimming time in various conditions which are considered to effect on physical fitness of mice / p18 (0014.jp2)
  7. Section3 Improvement of current swimming system / p27 (0018.jp2)
  8. Chapter2 Application to the evaluation of food components acting on endurance exercise capacity / p33 (0021.jp2)
  9. Section1 Chronic(-)hydroxycitrate administration spared carbohydrate utilization and promoted lipid oxidation during exercise in mice / p33 (0021.jp2)
  10. Section2 Effect of Nanpao®, a mixture of 31 Chinese crude drugs, on increasing endurance exercise performance of swimming mice / p46 (0028.jp2)
  11. SUMMARY / p56 (0033.jp2)
  12. ACKNOWLEDGMENTS / p59 (0034.jp2)
2アクセス

各種コード

  • NII論文ID(NAID)
    500000188280
  • NII著者ID(NRID)
    • 8000000188563
  • DOI(NDL)
  • NDL書誌ID
    • 000000352594
  • データ提供元
    • NDL ONLINE
    • NDLデジタルコレクション
ページトップへ