Poisonous plant contamination of edible plants
著者
書誌事項
Poisonous plant contamination of edible plants
CRC Press, c1991
大学図書館所蔵 全6件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Includes bibliographical references and index
内容説明・目次
内容説明
Poisonous Plant Contamination of Edible Plants discusses the chemical and toxicological aspects of poisonous plants that frequently contaminate edible plants, such as grains and vegetables, thereby causing toxicity in humans. Topics covered include hepatotoxic plant contamination; cyanogenic plant contamination; contamination of edible plants by poisonous ones; chemical constituents; pharmacological and toxicological data; and the botanical characteristics of toxic plants. Botanists, food researchers, horticulturalists, and others interested in the contamination of edible plants by poisonous plants will find this book a valuable source of information.
目次
Naturally Occurring Carcinogens in Plant Foodstuffs. Toxic Hazards from the Families Euphorbiaceae and Thymelaeaceae. Cyanogenic Plants. Chemistry and Toxicity of Lolium Species. Chemistry and Toxicity of Melilotus Species. Chemistry, Toxicology, and Occurrence of Steroidal Glycoalkaloids: Potential Contaminants of the Potato (Solanum Tuberosum L.). Nutritional Implications of Pyrrolizidine Alkaloids as Contaminants of Foodstuffs.
「Nielsen BookData」 より