Nutrition of the elderly
著者
書誌事項
Nutrition of the elderly
(Nestlé Nutrition workshop series, v. 29)
Nestlé Nutrition Services , Raven Press, c1992
大学図書館所蔵 全6件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Based on the papers presented at the 29th Nestlé Nutrition Workshop on "Nutrition of the Elderly," held in Washington, D.C., May 22-24, 1991
Includes bibliographical references and index
内容説明・目次
内容説明
In this volume, investigators shed light on the relationship of nutrition to the aging process, the specific nutrient needs of the elderly, and the role of nutrition in preventing geriatric diseases. The book begins with overviews of the health statistics and eating habits of older people. The contributors then describe age-related changes in renal, endocrine, and gastorintestinal function, energy metabolism, taste and odor perception, and immune responses, and relate these physiological changes to nutritional status. It examines the energy, protein, fat, vitamin, and trace element requirements of the elderly, discuss the role of nutrition, estrogens, exercise, and fluoride therapy in preventing osteoporosis, explore the relationship of brain mineral metabolism to Alzheimer's disease, and address practical aspects of nutrition of the elderly in the home and the institutional setting.
「Nielsen BookData」 より