Food and food additive intolerance in childhood
著者
書誌事項
Food and food additive intolerance in childhood
Blackwell Scientific, 1993
- pbk
大学図書館所蔵 全5件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Includes bibliographical references and index
内容説明・目次
内容説明
This text examines intolerance of food and food additives and its relationship to paediatric symptoms and disorders, with specific reference to problems such as eczema, asthma, behaviour problems and migraine. Practically oriented and full of factual information, this volume is designed to fill the gap for a guide to the practical management of children with genuine or suspected food allergies. The author, an international authority in both general paediatrics and food intolerance, has taken pains to provide clear guidance for doctors and dietitians, and to present the evidence for his statements in this controversial area.
目次
- Definitions, mechanisms, prevalence and unsolved problems
- cow's milk intolerence
- hypoallergenic milk formulae
- soya intolerence
- egg intolerence
- cereal intolerence
- miscellaneous foods
- food additives
- salicylate intolerence
- investigations
- asthma
- atopic eczema
- urticaria and angioedema
- gastrointestinal disorders
- other disorders
- elimination diets
- drug treatment
- unorthodox methods.
「Nielsen BookData」 より