Fundamentals of microbiology
著者
書誌事項
Fundamentals of microbiology
(Benjamin/Cummings series in the life sciences)
Benjamin/Cummings Pub. Co., c1994
4th ed
大学図書館所蔵 全2件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Includes bibliographical references and index
内容説明・目次
内容説明
This fourth edition of this microbiology text has been revised and contains a new review section at the end of each chapter consisting of crosswork puzzles, matching and fill-in-the-blank questions. Answers to the "questions for thought and discussion" are provided in a new appendix. Using historical anecdotes and case studies, this book's content is presented in a student-oriented manner. There are mid-chapter reviews; the margins are used for pronounciations, definitions and drawings; key words and phrases are in bold-face.
目次
- Part 1 Foundations of microbiology: the development of microbiology
- the principles of microbiology
- basic concepts of microbiology. Part 2 The bacteria: anatomy and growth of bacteria
- bacterial metabolism
- bacterial genetics. Part 3 Bacterial diseases of humans: airborne bacterial diseases
- foodborne and waterborne bacterial diseases
- soilborne and arthropodborne bacterial diseases
- sexually transmitted, contact and miscellaneous bacterial diseases. Part 4 Other microorganisms: the viruses
- pneumotropic and dermotropic viral diseases
- viscerotropic and neurotropic viral diseases
- the fungi
- the protozoa
- the multicellular parasites. Part 5 Disease and resistance: infection and disease
- resistance and the immune system
- immunity and serology
- immune disorders. Part 6 Control of microorganisms: physical control of microorganisms
- chemical control of microorganisms
- chemotherapeutic agents and antibiotics. Part 7 Microbiology and public health: microbiology of foods
- microbiology of milk and dairy products
- microbiology of water
- industrial microbiology.
「Nielsen BookData」 より