Raman and IR spectroscopy in biology and biochemistry
著者
書誌事項
Raman and IR spectroscopy in biology and biochemistry
(Ellis Horwood series in analytical chemistry)
Ellis Horwood, 1994 , Polish Scientific publishers PWN
- タイトル別名
-
Spektroskopia ramana i podczerwieni w biologii
大学図書館所蔵 全6件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Translated from Polish
Includes bibliographical references and index
内容説明・目次
内容説明
Following an introduction to the theory of vibrational spectroscopy which describes the variety of methods used, this volume discusses the information obtainable from the spectra of proteins. It demonstrates how both classical and resonance Raman methods are used to ascertain protein structure, the properties of the active sites of enzymes and the nature of protein action. Of the many other types of compounds included, the nucleic acids are of particular interest, as Raman spectra can provide details not only of their structures, but also of their modes of interaction with metals, drugs, proteins and viruses.
目次
- Fundamentals of vibrational spectroscopy
- instrumentation and techniques of vibrational spectroscopy
- proteins
- carotenoids, rhodopsins and chlorophylls
- nucleic acids and their components
- carbohydrates, lipids and membranes
- selected applications in medicine and biotechnology.
「Nielsen BookData」 より