Food : an oxford anthology
著者
書誌事項
Food : an oxford anthology
(Oxford paperbacks)
Oxford University Press, 1995
- : pbk
大学図書館所蔵 全8件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Includes indexes
内容説明・目次
内容説明
Food is a basic requirement of daily life, more essential and (some would say) more comforting than religion, love or sex. The emotional and social resonances connected with food have long been explored by writers in novels and poetry, drama and biography, diaries and letters, and this anthology brings together a splendid cornucopia of comment and opinion. Attitudes to food are as various as food itself: Montaigne adored fish but disliked fruit and salad, while the German philosopher Kant loved pulses and pork fat. The discovery of new foods occasions much interest, and the pineapple excites a succulent description by a visitor to Barbados in the seventeenth century. Through the use of printed and unpublished manuscript sources Brigid Allen provides aOh).0*0*0*O fascinating history of the eating habits of families and individuals: how and where they shopped, methods of cooking and cooking utensils, what time they ate and even what names they gave their meals. Dining in and dining out are both addressed, and the experience of travellers abroad entertainingly chronicled.
This book is intended for anthology lovers, food historians, anyone interested in cooking and the literature of food; social historians.
「Nielsen BookData」 より