Bibliographic Information

京料理花伝

松本章男著

京都新聞社, 1996.12

Title Transcription

キョウリョウリ カデン

Available at  / 7 libraries

Description and Table of Contents

Description

著名な老舗の匠たちが魚貝を主材料に腕をふるった、生粋の京料理五十品。京都という風土にもよおす感懐、食味の思い出、匠たちから教わった調理の勘どころ—。それらをないまぜて楽しく書きあげた小随筆。

Table of Contents

  • 松の内のころ
  • 粋な盛り
  • 遙かなる都へ
  • 八入揉み
  • 早春の出合い
  • 襷落し
  • やんごとなき魚
  • 腹子の煮あがり
  • 雛祭の馳走
  • 柳しずれて〔ほか〕

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BA30225819
  • ISBN
    • 4763804073
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    京都
  • Pages/Volumes
    210p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top