Bibliographic Information

日本の食風土記

市川健夫著

白水社, 1998.12

Title Transcription

ニホン ノ ショク フドキ

Access to Electronic Resource 1 items

Available at  / 141 libraries

Description and Table of Contents

Description

年々失われてゆく日本古来の食物と食の文化を語る。

Table of Contents

  • 赤米と紫米
  • 雑穀食の今昔
  • 最も古い穀物、蕎麦
  • 晴と褻の蕎麦食
  • 荏胡麻の食文化
  • ジャガイモの系譜
  • 救荒作物だったサツマイモ
  • 沖縄の肉食文化
  • 北上山地の稗食
  • 甲州棡原の長寿食〔ほか〕

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BA39066383
  • ISBN
    • 4560040672
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    213p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top