日本の食風土記
Author(s)
Bibliographic Information
日本の食風土記
白水社, 1998.12
- Title Transcription
-
ニホン ノ ショク フドキ
Access to Electronic Resource 1 items
-
-
日本の食風土記
1998
Limited -
日本の食風土記
Available at / 141 libraries
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
383.8:I145019901130
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Description and Table of Contents
Description
年々失われてゆく日本古来の食物と食の文化を語る。
Table of Contents
- 赤米と紫米
- 雑穀食の今昔
- 最も古い穀物、蕎麦
- 晴と褻の蕎麦食
- 荏胡麻の食文化
- ジャガイモの系譜
- 救荒作物だったサツマイモ
- 沖縄の肉食文化
- 北上山地の稗食
- 甲州棡原の長寿食〔ほか〕
by "BOOK database"