Bibliographic Information

旬の菜滋記

高橋治著

(朝日文庫)

朝日新聞社, 1999.3

Title Transcription

シュン ノ サイジキ

Available at  / 7 libraries

Note

写真: 古川治

Description and Table of Contents

Description

「旬といふ魚に筍めばるかな」花とともに春を告げる桜餅、夏の訪れを感じさせる鮎…。歳時記風にとりあげた、四季折々の旬の美味をめぐる心象風景を、古今の名句・滋句に託して綴る。滋味あふれ季節感漂う小気味よい随筆集。朝日新聞日曜版連載の第三作。

Table of Contents

  • 新年(餅;数の子 ほか)
  • 春(海苔・ハバ;蕗の薹 ほか)
  • 夏(蕗;そら豆 ほか)
  • 秋(桃;西瓜 ほか)
  • 冬(甘えび・白えび;大根 ほか)

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA40965232
  • ISBN
    • 4022641797
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    213p
  • Size
    15cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top