キムチの国
Author(s)
Bibliographic Information
キムチの国
千早書房, 2000.12
- Title Transcription
-
キムチ ノ クニ
Available at / 51 libraries
-
Library, Institute of Developing Economies, Japan External Trade Organization図
AEKO||664||K114160212
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Description and Table of Contents
Description
「キムチは韓国人が長い間育ててきた、天地人の調和の味である」韓国食文化が生んだ伝統の味、キムチ。キムチを通して韓国を読み解く、異色の文化論。
Table of Contents
- 本場のキムチ
- キムチの味と韓国文化—味の記号論(五色と五味の宇宙論;味の交響曲;火食と生食の媒介項、醗酵式;キムチと出し汁文化 ほか)
- キムチの民俗(手をかけて育てる;ととのえる;洗う;刻む ほか)
- キムチの起源と歴史
by "BOOK database"