食中毒
Author(s)
Bibliographic Information
食中毒
(食品安全性セミナー / 細貝祐太郎, 松本昌雄監修, 1)
中央法規出版, 2001.9
- Title Transcription
-
ショクチュウドク
Available at / 160 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
498.54||SH96||11046224
-
Chiba Prefectural University of Health Sciences Makuhari Campus Library
498.54||Sh96||120011139
-
Library, Doshisha Women's College of Liberal Arts今
Z498.54||H9742||1WD;0281018949/WD;0381018458
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
その他の執筆者: 伊藤武, 井部明広, 植村興, 斉藤和夫, 西島基弘, 野口玉雄, 廣末トシ子, 細貝祐太郎, 松本昌雄
文献: 各章末
Description and Table of Contents
Description
食中毒はなぜ起こるのか。どう防ぐのか。新興・再興微生物の登場や相次ぐ大規模事件で関心が高まる食中毒。その発生状況から、原因となる細菌などの性状、予防法まで、幅広く基礎知識を解説する。
Table of Contents
- 食中毒の発生状況
- 微生物による食中毒
- 自然毒食中毒(動物性食中毒;植物性食中毒)
- アレルギー様食中毒
- 化学性食中毒
- 細菌性食中毒の予防
by "BOOK database"