Introduction to clinical nutrition
著者
書誌事項
Introduction to clinical nutrition
Marcel Dekker, c2003
2nd ed., revised and expanded
大学図書館所蔵 全23件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Includes bibliographical references and index
内容説明・目次
内容説明
Following up on the success of its highly-regarded predecessor, the Second Edition covers the most important topics pertinent to the world of clinical nutrition. It emphasizes the importance of nutrition to medicine and allied health sciences, and how the principles of good nutrition can enhance day-to-day clinical practice and profiles real clinical cases to facilitate the understanding and application of nutrition principles. This new edition features new chapters and fully updated material on nutraceuticals, alternative medicine and nutritional supplements, nutritional epidemiology, gene-nutrient interaction, and helps the reader understand why each nutrient is required for good health.
目次
- Biology and biochemistry: introduction - fundamentals of nutrition
- digestion of carboyhydrates, lipids, and proteins
- requirements for energy, carbohydrates, fat, and proteins
- role of essential fatty acids
- eicosanoids
- inorganic elements(minerals)
- vitamins - an overview
- fat-soluble vitamins
- water-soluble vitamins I
- water-soluble vitamins II
- vitamin-like substances. Special nutritional needs: nutritional aspects of pregnancy and lactation
- nutrition and development
- nutrition andageing. Nutrition and specific disorders: nutritional assessment
- obesity and eating disorders
- Cholesterol and hyperlipidemia
- osteoporosis
- nutritional aspects of diabetes
- nutritional aspects of genetic disease
- nutritional and metabolic effects ofalcohol
- nutritional epidemiology. Special topics: dietary fibre
- antioxidants and health
- toxicants occurring naturally in foods and additives
- vegetarianism and other popular nutritional practices
- nutritional aspects of biotransformation
- nutraceuticals
- alternative medicine - dietary supplements.
「Nielsen BookData」 より