中国人、「食」を語る

Author(s)

Bibliographic Information

中国人、「食」を語る

暁白, 暁珊選編 ; 多田敏宏訳

近代文芸社, 2003.12

Other Title

名家談喫

中国人食を語る

Title Transcription

チュウゴクジン ショク オ カタル

Available at  / 32 libraries

Note

華夏出版社 1993年刊の翻訳

Description and Table of Contents

Description

生活に密着した「食」の描写を通して、中国人・中国文化に対する新たな視点を提供する、「食」に関するアンソロジー。

Table of Contents

  • 「食」を語る
  • 飲食
  • 焼鴨
  • レンコンとジュンサイ
  • 南北の点心
  • スイカの種を食べる
  • 飲食は福州にあり
  • 珍しい食品
  • 人に料理を薦める
  • 故郷の食物〔ほか〕

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BA65064057
  • ISBN
    • 4773371013
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Original Language Code
    chi
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    219p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top