旬香彩菜 : 京つけもの歳時記

Author(s)

Bibliographic Information

旬香彩菜 : 京つけもの歳時記

石橋郁子文 : 宮野正喜写真

(Suiko books, 121)

光村推古書院, 2003.10

Title Transcription

シュンカ サイサイ : キョウ ツケモノ サイジキ

Available at  / 3 libraries

Description and Table of Contents

Description

食卓を飾るというのでもないのにおなじテーブルを囲んだ幸せを記憶にとどめてくれるのは香の物。その香りのせいかそれとも、かけがえのない人が手塩にかけたからなのか—。漬物が運ぶものは、人のぬくもり。

Table of Contents

  • 美と文化の保存食・京漬物
  • 漬物の歴史
  • 京野菜と漬物
  • 四季と漬物
  • 京料理と漬物
  • 漬物 創作料理
  • 京漬物 製造工程
  • 岸田博士インタビュー
  • ラブレ乳酸菌漬物
  • 京つけもの 西利

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA65420333
  • ISBN
    • 4838103174
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    京都
  • Pages/Volumes
    71p
  • Size
    17×19cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top