Bibliographic Information

正統の蕎麦屋

片山虎之介撮影・文 ; 『サライ』編集部編

(ポケットサライ)

小学館, 2004.7

Title Transcription

セイトウ ノ ソバヤ

Available at  / 4 libraries

Description and Table of Contents

Description

江戸の昔から続く正統老舗蕎麦屋の数々。「うまい蕎麦を提供する」という高い志は同じなれど、個性はそれぞれ。本書をご覧になり、貴方の「贔屓」をごゆっくりお探し下さい。

Table of Contents

  • 江戸蕎麦の源流(砂場の歴史は大坂に始まる;江戸で花開いた蕎麦文化;「蕎麦切り」の基礎知識;巴町砂場(東京・虎ノ門);南千住砂場(東京・南千住);虎ノ門砂場(東京・虎ノ門);室町砂場(東京・日本橋室町);一茶庵本店(栃木県足利市) ほか)
  • 蕎麦作りの極意(打ち方、つゆの作り方、薬味など…)

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA67708751
  • ISBN
    • 4093435146
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    143p
  • Size
    19cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top