食材は何処から : Where are they from?

Bibliographic Information

食材は何処から : Where are they from?

末永徹著

料理王国社, 2005.3

Title Transcription

ショクザイ ワ ドコ カラ : Where are they from?

Available at  / 12 libraries

Description and Table of Contents

Description

私たちが日常食べているものはいったいどこからやってきたのか?23の食材にまつわるエピソード&データをまとめた一冊。

Table of Contents

  • 鮪—地中海でクロマグロを養う
  • カレイ・ヒラメ—左ヒラメも右カレイもフラット・フィッシュ
  • 鯛—ニュージーランドか養殖か
  • 鮠—福臨門のお徳メニュー、鮠汁章魚鶏粒飯
  • 鰺—アジの旬は三月?
  • 鰯—シンコもママカリもキビナゴも
  • 鮭・鱒—大西洋にサケはいるか?
  • 蛸—モロッコの悪魔
  • 鯖—彼岸、ここまで
  • 鰹—キリバスに人工衛星追跡基地ができて〔ほか〕

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BA72030430
  • ISBN
    • 4947682191
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    111p
  • Size
    19cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top