ふくしま食の民俗
Author(s)
Bibliographic Information
ふくしま食の民俗
(歴春ふくしま文庫, 38)
歴史春秋出版, 2005.1
- Title Transcription
-
フクシマ ショク ノ ミンゾク
Available at / 8 libraries
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
参考資料および文献: p204-206
Description and Table of Contents
Description
食べるだけで精一杯の時代、人々は限られた食材でおいしく食べる方法を導いた。福島県各地の庶民から生み出された、食の文化をここに伝える。
Table of Contents
- 第1部 日常(ケ)の食(主食;副食;魚と肉;豆腐と納豆;調味料;冬につくる保存食;食の環境)
- 第2部 ハレの食(年中行事と食;冠婚葬祭と食;餅と団子;酒(どぶろく))
by "BOOK database"