Bibliographic Information

ふくしま食の民俗

近藤榮昭, 平出美穂子著

(歴春ふくしま文庫, 38)

歴史春秋出版, 2005.1

Title Transcription

フクシマ ショク ノ ミンゾク

Available at  / 8 libraries

Note

参考資料および文献: p204-206

Description and Table of Contents

Description

食べるだけで精一杯の時代、人々は限られた食材でおいしく食べる方法を導いた。福島県各地の庶民から生み出された、食の文化をここに伝える。

Table of Contents

  • 第1部 日常(ケ)の食(主食;副食;魚と肉;豆腐と納豆;調味料;冬につくる保存食;食の環境)
  • 第2部 ハレの食(年中行事と食;冠婚葬祭と食;餅と団子;酒(どぶろく))

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA7521397X
  • ISBN
    • 9784897575704
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    会津若松
  • Pages/Volumes
    207p
  • Size
    19cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top