応用栄養学
Author(s)
Bibliographic Information
応用栄養学
光生館, 2006.9
新版
- Other Title
-
Applied nutrition
- Title Transcription
-
オウヨウ エイヨウガク
Available at / 61 libraries
-
Chiba Prefectural University of Health Sciences Makuhari Campus Library
498.55||Su96||新版40000358
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
[付表]日本人の食事摂取基準(2005年版)(概要): p212-231
Description and Table of Contents
Description
日本人の食事摂取基準が2005年版として策定されたのにもとづき改訂。最近の新知見ももりこみ、管理栄養士国家試験出題基準(ガイドライン)に準じた項目立てをし、講義内容を網羅して新版とした。
Table of Contents
- 栄養マネジメント(栄養管理)
- 成長・発達・加齢(老化)
- 妊娠期
- 授乳期
- 新生児期、乳児期
- 幼児期
- 学童期
- 思春期
- 成人期
- 更年期(閉経期)
- 高齢期
- 日本人の食事摂取基準の科学的根拠
- 運動・スポーツと栄養
- 環境と栄養
by "BOOK database"