Ginger : the genus Zingiber
著者
書誌事項
Ginger : the genus Zingiber
(Medicinal and aromatic plants : industrial profiles, v. 41)
CRC Press, c2005
大学図書館所蔵 全3件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Includes bibliographical references and index
内容説明・目次
内容説明
Ginger: The Genus Zingiber is the first comprehensive volume on ginger. Valued as a spice and medicinal plant from ancient times both in India and China, ginger is now used universally as a versatile spice and in traditional medicine as well as in modern medicine.
This book covers all aspects of ginger, including botany, crop improvement, chemistry, biotechnology, production technology in the major producing countries, diseases, pests, and harvesting. It also explores processing, products, economics and marketing, pharmacology, medicinal applications, and uses as a spice and flavoring. Experts in the areas of genetic resources, botany, crop improvement, and biotechnology of ginger give an in-depth analysis of these key aspects, and each chapter concludes with an extensive bibliography.
目次
Introduction. Botany and Crop Improvement of Ginger. Chemistry of Ginger. Tissue Culture and Biotechnology of Ginger. Ginger Production in India and Other South Asian Countries. Ginger Production in South East Asia. Ginger Production in Africa and Pacific Ocean Islands. Diseases of Ginger. Bacterial Diseases of Ginger and their Control. Insect Pests of Ginger. Post Harvest and Industrial Processing of Ginger. Production, Marketing and Economics of Ginger. Pharmacology of Ginger. Medicinal Properties and Uses of Ginger. Ginger as Spice and Flavourant. Yield Gaps Constraints in Ginger. Other Economically Important Zingiber Species.
「Nielsen BookData」 より