食物繊維 : 基礎と応用

Author(s)
Bibliographic Information

食物繊維 : 基礎と応用

日本食物繊維学会編集委員会編集

第一出版, 2008.10

第3版

Other Title

Dietary fiber

Title Transcription

ショクモツ センイ : キソ ト オウヨウ

Note

監修: 日本食物繊維学会

著者: 青江誠一郎ほか

文献あり

Description and Table of Contents

Table of Contents

  • 食物繊維研究の歴史と流れ
  • 食物繊維の定義
  • 食物繊維の給源となる食品
  • 食物繊維の種類と化学
  • オリゴ糖・糖アルコールの種類と代謝的特徴
  • 食物繊維の定量法
  • 食物繊維の物理化学的性質
  • 食物繊維の生理作用
  • 生活習慣病と食物繊維
  • 食物繊維の摂取量と推奨量
  • 食物繊維のエネルギー量
  • 食物繊維の食品への応用

by "BOOK database"

Details
  • NCID
    BA87860577
  • ISBN
    • 9784804111919
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    xii, 282p
  • Size
    26cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top