Agricultural economics
著者
書誌事項
Agricultural economics
Prentice Hall, c2011
3rd ed
- : pbk
大学図書館所蔵 全5件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Includes bibliographical references and index
内容説明・目次
内容説明
Agricultural Economics, Third Edition, offers a broad view of the food system, emphasizing the links between and among financial institutions, the macro economy, world markets, government programs, farms, agribusinesses, food marketing, and the environment. The text lays out the basic theory of microeconomics with numerous examples from the food and agricultural industries, while its coverage of macroeconomics emphasizes real world applications rather than pure theory. Addressing many topics lightly instead of one or two topics in depth, the text allows flexibility for instructors to "skip around" topics.
目次
PART I: FOUNDATIONS
1. The Food Industry
2. Introduction to Agricultural Economics
3. Introduction to Market Price Determination
PART II: MICROECONOMICS
4. The Firm as a Production Unit
5. Costs and Optimal Output Levels
6. Supply, Market Adjustments, and Input Demands
7. Imperfect Competition and Government Regulation
8. The Concept of Elasticity
9. The Theory of Consumer Behavior
PART III: MACROECONOMICS
10. Money and Financial Intermediaries
11. The Circular Flow of Income
12. Monetary Policy
13. Fiscal Policy
14. International Trade
15. Agricultural Policy
PART IV: ADVANCED TOPICS
16. Food Marketing: From Stable to Table
17. Futures Markets
18. Financial Markets
19. Investment Analysis
20. Farm Service Sector
21. The Economics of Market Failure
22. The Malthusian Dilemma
23. Economic Development and Food
「Nielsen BookData」 より